6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la prima înfrângere acasă

Pandurii, la prima înfrângere acasă

Pandurii Târgu Jiu – Astra Ploieşti 1-2
Stadion “Municipal”, spectatori: 6.000
Au marcat: Lemnaru ’20 / Fatai ‘3, Bruno ‘85
Pandurii: Mingote – Ad. Rusu (’87, Maxim), Viera, Chiricheş (’35, Al. Vlad), Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes (’83, Batin), Lemnaru, Stromajer.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Astra: S. Lung – L. Goian (’26, Mihalache), Găman, M. Bruno, Junior Morais – Seto, N’Doye – Strătilă (’82, Miranda), Băjenaru, Udoji (’68, Stan) – Fatai.
Antrenor: Marius Şumudică.
Cartonaşe galbene: Pintilii, Viera, Batin / L. Goian, Stan, S. Lung
Au arbitrat: D. Istrate –
A. Oniţă, S. Gheorghe.

Pandurii au intrat pe teren cu gândul la Băcilă şi, probabil, la locul doi pe care l-ar fi ocupat în cazul unei victorii. „Cosmine, suntem alături de tine!“ i-au transmis gorjenii printr-un banner colegului suferind, însă Astra nu a avut nici o compasiune pentru drama gorjenilor. La prima tentativă ofensivă, Strătilă a trecut de Cardoso la fel de uşor ca în anii trecuţi, a centrat la prima bară, Seto a reluat în transversală, mingea a revenit în teren şi Fatai a îndeplinit o formalitate (0-1, ‘3). Golul a venit ca o mănuşă pentru Şumudică, antrenorul care a făcut din Astra o echipă redutabilă pe contraatac. Impulsionaţi de public, oltenii au presat şi au căutat egalarea din faze fixe. Minutul 13 a fost cu ghinion, balonul trimis de Vranjes cu capul sărind din teren peste poartă. Nici Chiricheş nu a găsit cadrul porţii, din careul mic, la alt corner (‘15). Reduta Astrei a căzut până la urmă. Stromajer l-a depăşit pe Goian, a centrat la firul ierbii şi Lemnaru, din întoarcere, l-a învins pe Lung Jr. (1-1, ‘20). Tăvălugul ofensiv al lui Grigoraş a fost aproape să dea roade din nou. O minge lucrată tot de Stromajer a ajuns în careu, Voiculeţ a întors şi Nistor a ratat de puţin ţinta (‘24). Depăşit clar, Lucian Goian a fost chemat pe bancă de Şumudică. Pandurii şi-a văzut, însă, de treabă în continuare. Silviu Lung a scos capul lui Lemnaru, Vranjes a trimis în transversală şi tot Lemnaru a fost blocat în aceeaşi fază (‘30).

Chiricheş, la spital

În plin avânt, Pandurii a pierdut încă un jucător important. Vlad Chiricheş s-a accidentat şi a fost transportat cu ambulanţa la spital. Gorjenii au acuzat şocul şi au pierdut din ritm şi claritate, dar au rămas credincioşi principiului ofensiv. Stromajer, singur în careul ploieştenilor, s-a grăbit să finalizeze un pas excelent al lui Vranjes şi a trimis pe lângă poartă, la colţul lung (‘50). Astra a păşit mai cu tupeu în careul advers şi Fatai l-a pus la încercare pe Mingote (‘55). O neînţelegere între Viera şi Mingote a dus la o nouă şansă a oaspeţilor şi Băjenaru a trimis în zid de la marginea careului (‘75). După sosirea lui Chiricheş de la spital, pandurii au mai ameninţat o dată poarta lui Lung, dar portarul Astrei a reţinut mingea trimisă cu capul pe colţul scurt trimis de Vranjes (‘80). Şi Lemnaru a ratat din câţiva metri, mingea oprindu-se în plasa laterală. Ocaziile pandurilor s-au răzbunat în final. Dintr-o lovitură liberă de la jumătatea terenului, Mihalache a marcat pentru 1-2 (‘85). Bara l-a salvat pentru a doua oară pe Lung, la şutul lui Voiculeţ (‘88) şi norocosul Şumudică a plecat neînvins şi de la Târgu Jiu.

Preşedintele Benficăi, la Târgu Jiu

În loja Municipalului târgujian s-a aflat şi preşedintele Benficăi Lisabona, Luis Filipe Vieira Ferreira, care a sosit în România cu echipa sa pentru jocul din Champions League, cu Oţelul Galaţi, găzduit astăzi de „Naţional Arena“. Lusitanul a sosit cu elicopterul împreună cu şeful Astrei, Ioan Niculae. La joc au mai asistat şi „locotenenţii“ lui Victor Piţurcă, Gabriel Boldici şi Florin Marin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII