21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCorecţie zdravănă pentru Energia

Corecţie zdravănă pentru Energia

Energia Rovinari – CSU Asesoft Ploieşti 56-83
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800.
Energia: Gliga, Kabengele (5 puncte), Bratoloveanu, Deconescu, Oluic (4), Steffel (20), Mocanu, Fields (14), Nikolic (7), Guţoaia (6), Alionescu, Antrenor: Slobodan Nikolic.
CSU: Dzambic (8 puncte), Lupuşoara, Szijarto (15), Dogaru, Burlacu (15), Albijanic (2), Negoiţescu, Nuna, M. Jones (5), Dumitrescu, Căpuşan (18), Vlahovic (20). Antrenor: Vladimir Arnautovic.
Arbitrii: A. Olaru, C. Stoica, L. Bukureşti

Jocul de curtea şcolii al Energiei Rovinari a fost taxat dur de vicecampioana CSU Asesoft Ploieşti, care s-a impus la Târgu Jiu la o diferenţă umilitoare, scor 83-56, partidă din manşa retur a primului tur al Cupei României la baschet masculin. CSU Asesoft câştigase şi acasă, 78-76, şi s-a calificat în turul doi al Cupei României, unde va întâlni BC Timişoara. În schimb, Energia ratează pentru al treilea an consecutiv calificarea încă din primul tur. Începutul a fost promiţător şi trupa lui Slobodan Nikolic a condus cu 9-8, dar oaspeţii au răspuns cu un 14-0, scorul primului act fiind 11-22. Gorjenii nu şi-au mai revenit, în ciuda încercărilor disperate ale lui Nikolic de a pune ordine în joc, tehnicianul având nevoie de îngrijiri medicale după un time-out cu mulţi nervi, şi au pierdut şi celelalte trei sferturi, 18-23, 13-22 şi 14-16. Numai în prima repriză gazdele au făcut 15 greşeli neforţate, 6 aparţinându-i lui Fields, şi au încheiat jocul cu 28 de greşeli, în comparaţie cu cele 15 ale oaspeţilor. Procentajele de tot râsul la aruncările de trei puncte, 23,1% (3/13), şi la cele de două puncte, 44,8 % (13/29) arată şi ele neputinţa elevilor lui Nikolic, ca şi mingile pierdute de conducătorii de joc, Nikolic şi Fields, 15, cât toată echipa din Ploieşti.
 Fostul jucător al Energiei, Andrei Căpuşan, şi-a arătat valoarea în faţa publicului, care l-a primit călduros, terminând cu 18 puncte. Singurul jucător gorjean care merită tot respectul este cehul David Steffel, 20 de puncte, 10 recuperări. Dacă echipa de anul trecut se hrănea acasă din încurajările publicului, cea de acum pare copleşită de prezenţa numeroasă a spectatorilor. Şi valoarea este îndoielnică, aşa că Târgu Jiu va avea parte de multă suferinţă în viitorul sezon al diviziei A.

Nikolic: Am jucat
ca nişte copii

 
Tehnicianul sârb al oltenilor nu a putut explica de ce echipa sa a jucat atât de prost: „Am fost ca o echipă de şcolari. 28 de mingi pierdute la un meci acasă este foarte mult, pentru că fiecare dintre jucători ştia cum se apără Asesoftul. Toată lumea trebuie să înţeleagă, de la conducere la oamenii din oraş, că faţă de anul trecut suntem într-o altă situaţie, avem o echipă diferită, cu un buget cu 30% mai mic. Nimeni nu a pus presiune asupra jucătorilor, nici preşedintele, aşa că nu înţeleg de ce s-au speriat aşa. Nu înţeleg de unde simt ei această presiune. Nimeni nu le-a spus că trebuie să câştige astăzi. E o presiune pe care nu o înţeleg… Am mai spus, chiar şi meciul de la Mediaş este pentru noi doar încă un test, dar, de la meciul cu Miercurea Ciuc trebuie să începem să câştigăm“, a declarat Nikolic.

Şi SCM-U
a părăsit Cupa

Nici SCM-U Craiova nu a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României. Craiovenii au fost învinşi, sâmbătă, în manşa retur, de către CS Otopeni, scor 107-87 (27-21, 35-24, 28-17, 17-25), după ce în tur ilfovenii câştigaseră, la Craiova, cu 73-69. În disputa de sâmbătă, Andelko Mandic, antrenorul principal al oltenilor, a mizat pe jucătorii: Albu (7 puncte), Tomic (9), Orbeanu (26), Vlaskovic (12), Bajic (4). Au mai intrat: Lăpădat, Gavrilă, Petrişor (7), Amarghioalei (9) şi Codin (4). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS