10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBătălie pentru supremaţie

Bătălie pentru supremaţie

Pandurii Târgu Jiu – Astra Ploieşti
Stadion “Municipal“, astăzi, ora 19.00, TVR1 şi Dolce Sport
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Chiricheş, Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Astra: Lung Jr. – Măţel, Goian, Bruno Miguel, Junior Moraes – Seto, N’Doye – Strătilă, Băjenaru, Udoji – Miranda. Antrenor: Marius Şumudică.
Vor arbitra: Dg. Istrate – A. Oniţă, S. Gheorghe

Pandurii vrea să-şi păstreze poziţia pe podiumul Ligii I, iar pentru asta trebuie să bată Astra Ploieşti, echipa invincibilului Şumudică

Şi Pandurii, şi Astra traversează o formă bună. Pandurii a pierdut un singur joc, în etapa a treia, 0-2, la Dinamo, iar Astra nu a mai cunoscut înfrângerea din etapa a doua, 0-1, acasă, cu Voinţa Sibiu, cu Tibor Selymeş pe bancă. Mandatul lui Marius Şumudică este aproape perfect, trei victorii, două remize şi o calificare în optimile cupei în dauna CFR-ului. Pe lângă adversitatea din teren, pandurii trebuie să facă faţă şi traumei la care au fost supuşi etapa trecută, când Cosmin Băcilă a fost accidentat foarte grav. „Cred că uşor-uşor începem să ne obişnuim cu situaţia. Trebuie să trecem peste lucrul acesta. Am vorbit cu Cosmin. E din ce în ce mai bine. El va trebui să se recupereze, iar noi să urmăm cursul vieţii. Sper că echipa a trecut peste clipele grele care au fost şi se va concentra la joc. Va fi foarte greu, Astra e o echipă care nu a pierdut de cinci etape, echipă în care s-a investit foarte mult în ultimul timp şi care îşi propune lucruri măreţe. Merită respectul nostru şi trebuie să ne luăm măsuri de precauţie pentru a evita un eşec. Vin cu un moral foarte bun după ce au învins CFR-ul în cupă şi speră ca şi în campionat
să-şi menţină invincibilitatea, a declarat Petre Grigoraş.
 
Băcilă, singurul absent
 
Om de bază la Pandurii, Cosmin Băcilă va lipsi cel puţin şase luni după fractura de tibie şi peroneu. Soluţiile sunt puţine, Vranjes fiind, probabil, reprofilat ca mijlocaş ofensiv dreapta. Cert este că fiul tehnicianului, Alexandru, atacant de picior drept, nu intră în cărţile titularizării. „E clar că este o pierdere, dar nici o echipă nu stă într-un singur jucător. Cei care vor intra vor încerca să-l suplinească. Pe moment, Alexandru Grigoraş nu este o soluţie. Chiar dacă este într-o uşoară creştere, totuşi, sunt meciuri foarte grele, importante, iar el vine după o perioadă în care a fost accidentat. Că poate să intre pe parcurs, e cu totul altă situaţie. Momentan, nu el e primul pe listă să-l înlocuiască pe Băcilă“, a afirmat tehnicianul pandurilor.
 
Şi-au împărţit victoriile
 
Nici un meci nu s-a încheiat la egalitate în ultimele două sezoane, singurele în care Pandurii şi Astra s-au înfruntat pe scena Ligii I. Cele două grupări şi-au împărţit succesele. Astra a câştigat de fiecare dată cu 2-0, iar Pandurii a învins de două ori cu 1-0. Şi acum gorjenii vizează victoria. „Pe teren propriu vreau să câştigăm fiecare partidă. Dacă ne vom crede învingători de la început şi vom intra cu nasul pe sus, nu avem nici o şansă. Dacă ne vom lupta cu seriozitate, aşa cum am făcut-o cu CFR, sunt convins că putem câştiga. Va trebui să jucăm 11 contra 11, adică toţi jucătorii noştri să joace la capacitate maximă şi atunci putem să avem câştig de cauză“, a mai afirmat Grigoraş.
 
Se aşteaptă lume multă
 
Petre Grigoraş aşteaptă ca astăzi stadionul Municipal să fie plin, iar fanii să susţină echipa până la capăt în urma rezultatelor bune din acest sezon. „Ne aşteptăm la un stadion plin şi ne-am dori ca suporterii să ne şi încurajeze pe toată durata partidei. Aşa ar da dovadă de ataşament şi respect faţă de echipă, cum şi noi încercăm să-i respectăm pe spectatori prin evoluţiile noastre şi prin rezultate“, a spus Grigoraş.
Meciul ar fi trebuit să fie condus de Marius Avram, însă acesta a fost înlocuit de Dragoş Istrate după ce Vasile Avram, şeful CCA şi tatăl lui Marius, a fost arestat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII