10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu capotat la Timişoara

Au capotat la Timişoara

Liga a II-a
FC Timişoara – Gaz Metan Severin 2-1

Stadion „Dan Păltinişanu’‘, spectatori: 3.000.
Au marcat: Goga ‘26, Ricketts ‘42 / Boroiban ‘70.
FC Timişoara: Lepmets – Dăruială, Fl. Ilie, Scutaru, Sepsi – Goga, Poparadu, Tameş (cpt), Curtean (‘81, Rocha) – Ricketts (‘77, Pătraş), Zăgrean (‘62, Axente). Antrenor: Valentin Velcea.
Gaz Metan: Şteţca – Vigariu, Bălău, Cruşoveanu, L. Rusu – Mirescu, Vârtic, Mitic (‘81, Moutinho), Şaim (‘87, Mitriţă) – Vancea (‘59, Boroiban), Trifu. Antrenor: Cosmin Bodea.
Cartonaşe galbene: Scutaru / Mitic, Trifu (2), Bălău.
Cartonaş roşu: Trifu ‘22.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – C. Cantemir, D. Bogdan.

Fotbaliştii de la Gaz Metan Severin au pierdut pentru prima dată în campionat, dar în derbiul din Banat l-au avut adversar şi pe arbitrul Teodor Crăciunescu, care a favorizat gazdele în mod repetat

Gaz Metan Severin nu a reuşit să contabilizeze nici un punct în urma deplasării în Banat, FC Timişoara câştigând partida de ieri cu 2-1, într-un meci în care arbitrul Teodor Crăciunescu a ajutat şi el gazdele, eliminându-l cu uşurinţă pe Trifu încă din minutul 22.
Oltenii au început bine partida de pe „Dan Păltinişanu“, dar cei care şi-au creat ocazii mai concludente de gol au fost timişorenii, canadianul Ricketts şi Goga trecând pe lângă deschiderea scorului în minutele 5, respectiv 15. Titularizat în premieră în campionat, Patrian Trifu s-a zbătut foarte mult pentru balon, iar în minutul 16 a încasat primul „galben“, la un fault obişnuit de joc. La doar şase minute, atacantul severinean a căzut la marginea careului timişorean după un duel cu unul dintre fundaşii gazdelor, iar Crăciunescu nu a ezitat nici o clipă să-i acorde al doilea „galben“ şi implicit cartonaşul roşu. Cu un singur vârf pe teren, Gaz Metan nu a contat prea mult în atac, fiind „înghesuită“ de timişoreni în propria jumătate. Elevii lui Vali Velcea au deschis scorul în minutul 26 tot cu un mic ajutor din partea „centralului“, care a acordat uşor o lovitură liberă de la 23 de metri, transformată în gol de experimentatul Goga (1-0).
Defensiva lui Cosmin Bodea a clacat din nou, în minutul 42, când Ricketts a reluat cu capul de lângă fundaşii centrali o centrare de pe partea dreaptă (2-0).
După pauză, severinenii au fost mult mai atenţi în faza defensivă şi au replicat tăios pe contraatac. Intrat în locul lui Vancea, Laurenţiu Boroiban a schimbat ,,faţa“ echipei sale, a reuşit să reducă din diferenţă în minutul 70, executând impecabil o lovitură liberă de la 22 de metri, şi să pună presiune pe fundaşii timişoreni până la final, dar fără să mai modifice tabela de marcaj.

„O ruşine de arbitraj“

La finele jocului cu Timişoara, antrenorul formaţiei Gaz Metan Severin, Cosmin Bodea, a criticat în termeni duri prestaţia arbitrului Teodor Crăciunescu. „Despre joc nu am prea multe de spus, suntem o echipă nou-înfiinţată, iar locul pe care îl ocupăm este acum este cel care este, dar atac dur şi virulent arbitrajele din fotbal! Nu suntem lăsaţi să jucăm fotbal! La Timişoara a fost o ruşine de fotbal, o ruşine de arbitraj! Suntem acolo sus în clasament pentru că suntem o echipă de caracter, de aia suntem aşa de sus. Consider că Poli a câştigat pe nedrept!“, a declarat Boldea, conform site-ului tion.ro. „Noi de ce să nu promovăm? Nu am făcut nici un fel de fuziune. Poate Poli nu poate promova, aveţi grijă! Timişoara trebuia să ne bată cu 3-0, nu să ne bată cu arbitrajul acesta. Doi jucători de la dumneavoastră au salariile cât bugetul nostru pe un an şi jumătate!“, a completat Bodea.
Tehnicianul bănăţenilor, Vali Velcea, a punctat că Timişoara a câştigat meritat: „Am obţinut trei puncte importante, exact ceea ce ne-am propus. Severin nu a mai fost echipa care nu a luat nici un gol. Este opinia lui Bodea că nu am câştigat pe drept. Eu cred că am învins meritat“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII