16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPetre Grigoraş revine pe bancă în meciul cu Astra

Petre Grigoraş revine pe bancă în meciul cu Astra

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu a primit avertisment din partea Comisiei de Disciplină a LPF şi va putea să-şi conducă echipa de la marginea terenului în etapa a opta

Eliminat în jocul cu Steaua deoarece a pătruns în suprafaţa de joc pentru a se interesa de starea lui Cosmin Băcilă, accidentat grav, tehnicianul Petre Grigoraş a găsit înţelegere la membrii Comisiei de Disciplină, care l-au sancţionat doar cu avertisment. Grigoraş a ispăşit, totuşi, o etapă de suspendare, în Cupa României, cu Vişina Nouă, scor 5-0, pentru că decizia Comisiei a venit după desfăşurarea jocului, pandurii fiind conduşi de pe bancă de antrenorul cu portarii, Dan Moţei. Şi Mihai Pintilii va fi pe teren cu Astra, căpitanul pandurilor fiind sancţionat cu o etapă de suspendare şi amendă de 740 de lei pentru eliminarea din două galbene în finalul jocului de la Ploieşti, aceasta fiind ispăşită în Cupa României. Tot o etapă de suspendare a primit şi secundul pandurilor, Marian Dinu, şi el eliminat în jocul cu Steaua pentru proteste.

Gardoş, zece etape. Condescu face recurs

Agresorul lui Cosmin Băcilă, stelistul Florin Gardoş, a fost tras pe tuşă zece etape şi amendat cu 10.000 de lei, oficialii Stelei anunţând că vor face recurs. Deşi sancţiunea a fost facilitată de oficialii pandurilor, care nu au depus certificat medico-legal la dosar, în plus, declarând la unison că a fost doar un accident, şeful pandurilor, Marin Condescu, va cere o suspendare mai mare pentru Gardoş. „Cei de la Steaua au venit şi au spus că vor face recurs. Este incredibil aşa ceva. Noi vom face recurs să vedem ce înseamnă vătămare gravă. Poate Comisia considera că Băcilă trebuia să moară ca să fie vătămare gravă. Gardoş a vrut ca Băcilă să nu treacă de el. Trebuie suspendat cât stă Băcilă pe margine. Din punctul meu de vedere e un accident foarte grav. Am mai avut un astfel de accident cu Adrian Popescu. Din păcate, el nu a putut trece peste accidentare şi acum este antrenor la Copii şi Juniori“, a răbufnit Condescu la sport.ro.

Băcilă se recuperează acasă

De pe patul de spital, Cosmin Băcilă a cerut clemenţă pentru cel care i-a rupt piciorul. „De ce a primit Gardoş 10 etape? E exagerat. N-a avut nici o intenţie, chiar nu e vinovat şi ar trebui lăsat să joace în continuare. Sufăr eu destul, de ce să mai sufere şi el?“, a declarat Băcilă. În schimb, Marin Condescu crede că jucătorul său nu ştie ce spune.
„Băcilă este într-un moment în care vrea să arate că e băiat bun şi înţelege ce se întâmplă. Din păcate, lucrurile nu stau aşa. Nu ştie ce se va întâmpla cu viitorul lui, dar nu trebuie să stea la mila celor care-i fac promisiuni acum, ca să obţină clemenţă. Dacă Becali vrea, să-i dea acum despăgubirea pentru tot timpul cât nu va juca, şi nu are nevoie de un contract la Steaua. În aceste zile, orice declaraţie din partea lui Băcilă nu are nici o valoare juridică pentru că este sub influenţa calmantelor“, a declarat Condescu.
Operat cu succes la Spitalul Elias pentru dublă fractură, de tibie şi peroneu, Cosmin Băcilă va continua recuperarea acasă, la Făgăraş. „O să mă duc acasă. O să-mi angajez un fizioterapeut, apoi o să merg la o clinică. Trebuie să fac nişte exerciţii pentru picior. Domnul doctor mi-a zis că operaţia nu e aşa gravă, nu sunt fisuri, nici probleme la muşchi. În şase luni nu o să am nici o problemă să alerg. În şapte luni aş putea juca din nou“, a declarat Băcilă la sport.ro.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU