16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIordan: Publicul m-a motivat

Iordan: Publicul m-a motivat

Eroul găzarilor din meciul cu CS Mioveni a explicat ce anume a stat la baza succesului din Cupa României, considerând că suporterii severineni au condus-o pe Gaz Metan în optimile de finală

Portarul Alex Iordan a fost principalul „vinovat“ pentru calificarea formaţiei Gaz Metan Severin în optimile Cupei României, parând două penaltiuri în partida de marţi, cu CS Mioveni, dovedind astfel că merită toată atenţia staff-ului tehnic. Goalkeeper-ul de 23 de ani a mărturisit, pentru GdS că „inspiraţia“ la loviturile de departajare i-a venit în urma încurajărilor din tribune, subliniind faptul că publicul a fost minunat pe toată durata întâlnirii. „Nu a fost o partidă atât de grea pe cât ne aşteptam şi cu un asemenea public, cum este de câteva partide cel de la Severin, nu ai cum să nu câştigi. Au fost extraordinari, ne-au împins spre victorie. Pe mine, cel puţin, publicul m-a motivat foarte mult. Alt factor care a contat cu Mioveniul a fost unitatea grupului, toată lumea a muncit mult pentru victoria asta. În opinia mea, nu s-a văzut că ei joacă în Liga I şi noi în a doua“, a spus Iordan, punctând că nu contează cine va fi adversara găzarilor în faza optimilor de finală, pentru că „putem pune probleme oricui“.
În privinţa titularizării sale pentru următoarele confruntări, Alex Iordan a spus că se simte oricând pregătit să intre pe teren şi să-l concureze pe Mihai Şteţca, dar că decizia îi aparţine staff-ului tehnic. „Îmi doresc să joc cât mai mult şi mă pregătesc foarte bine pentru asta, dar nu depinde doar de mine, ci şi de antrenorul Cosmin Bodea. În prezent, Şteţca este numărul unu la echipă, nu a primit deloc gol în cele cinci etape de campionat şi este îndreptăţit să apere în continuare. Mie nu îmi rămâne decât să-mi aştept rândul şi să fiu pregătit atunci când se va apela la serviciile mele. Concurenţa este foarte mare şi asta e bine nu numai pentru echipă, ci şi pentru noi“, a spus Iordan, care a apărat în acest sezon doar în meciurile din Cupa României.

„Campionatul e lung, e prea devreme să vorbim de promovare“

Chestionat în legătură cu parcursul formaţiei sale de până acum, Alex Iordan a afirmat că Gaz Metan Severin nu a părut surprinsă de începutul promiţător, invocând valoarea lotului, dar consideră că nu trebuie să se vorbescă deocamdată de Liga 1. „Nu am cunoscut înfrângerea în meciurile oficiale jucate până acum, iar asta demonstrează că avem un lot valoros. Traversăm o perioadă bună, suntem pe podium, dacă învingeam şi pe FC Olt eram lideri, dar campionatul e lung şi e prea devreme să vorbim de promovare. Mai intră în discuţie şi accidentările şi să nu uităm că jucăm într-o serie cu echipe bune şi foarte bune, deci nu trebuie să aruncăm cu vorbele. Trebuie să tratăm cu seriozitate fiecare partidă şi să obţinem maximum posibil. Dacă la sfârşit, când se trage linie, vom fi acolo sus va fi foarte bine, dar obiectivul de anul acesta nu este promovarea“, a declarat Iordan, prefaţând şi partida de duminică, din deplasare, cu FC Timişoara. „Ne aşteaptă un meci foarte greu, Timişoara este una dintre candidatele la promovare, are jucători valoroşi, dar asta nu înseamnă că ne temem de ei. Din păcate, nu putem alinia cel mai bun unsprezece, avem trei jucători suspendaţi, Olah şi Cosic au luat acum cartonaşe roşii, Alex Neacşa are patru galbene, în plus antrenorul Cosmin Bodea va sta în tribună, deci… Dar şi aşa, nu cred că vom pierde, pentru că are cine să-i înlocuiască şi asta s-a văzut în meciul cu Mioveniul. Cu puţină şansă, eu sunt convins că o să le dăm suporterilor un nou motiv de bucurie“, a încheiat Alex Iordan.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS