3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVerdict crunt pentru Băcilă: stă minimum şase luni

Verdict crunt pentru Băcilă: stă minimum şase luni

Jucătorul pandurilor, Cosmin Băcilă, a suferit o dublă fractură, de tibie şi peroneu, în victoria pandurilor pe terenul Stelei, scor 2-1, şi va reveni abia în a doua jumătate a anului 2012

Pandurii Târgu Jiu a învins Steaua, la Ploieşti, scor 2-1, şi a urcat pe locul doi în Liga I, însă performanţa sportivă este pusă în umbră de accidentarea gravă a lui Cosmin Băcilă din finalul jocului. Florin Gardoş i-a provocat pandurului o dublă fractură, de tibie şi peroneu, accidentare care-l va ţine departe de gazon minimum o jumătate de an. Scuzele stelistului sunt tardive. „Am fost vizitat la spital de Florin Gardoş şi de MM Stoica. Florin şi-a cerut scuze şi mi-a spus că îi pare foarte rău. L-am iertat, i-am urat baftă şi să nu păţească şi el ce am păţit eu. Ştiu că era distrus aseară, după meci, dar mai distrus ca mine nu putea să fie, nu? Vreau să mă operez cât mai repede, pentru că nu mai pot să stau în pat!“, a explicat Băcilă, al cărui contract va fi prelungit de Pandurii.
Şefii pandurilor îl consideră vinovat moral şi pe „centralul“ Istvan Kovacs pentru ce s-a întâmplat la Ploieşti şi cer suspendarea lui Gardoş până la revenirea pe teren a lui Băcilă. „I-am felicitat pe jucători. Din păcate, am pierdut doi jucători, Băcilă, accidentat, şi Pintilii, eliminat, precum şi antrenorii. Nu pot să-mi închipui ce a fost cu Kovacs de a putut să lase jocul aşa, liber. Nu ştiu dacă Gardoş a făcut-o intenţionat, dar nu-i înţeleg pe cei mai mulţi dintre fotbalişti. Cel mai de preţ lucru pe care-l au sunt picioarele şi ei şi le rup unii la alţii. Gardoş va regreta destul de mult, dar ar trebui să stea cât va sta şi Băcilă“, a declarat preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu.
Medicii spun că mijlocaşul pandurilor, Cosmin Băcilă, nu va putea reveni pe teren în mai puţin de şase luni, numai recuperarea în astfel de situaţii fiind de trei luni. După ce a fost diagnosticat la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti, Băcilă, de 28 de ani, a fost operat aseară la Spitalul Elias din Bucureşti.

Pintilii, Grigoraş
şi Dinu, suspendaţi
cu Astra

Pe lângă Băcilă, Pandurii i-a mai pierdut la Ploieşti, pentru jocurile viitoare din Liga I, şi pe Mihai Pintilii, eliminat pentru două galbene, şi pe antrenorii, Petre Grigoraş şi Marian Dinu. Grig consideră absurde deciziile lui Kovacs. „Nu ştiu de ce m-a dat şi pe mine afară. Eu am intrat să văd jucătorul care era într-o stare critică. Doar dacă nu eşti om nu poţi să nu te duci să vezi ce se întâmplă cu propriul jucător. Altceva nu am comentat. Şi eliminarea lui Pintilii a fost gratuită. Cert este că etapa următoare ne va prinde într-o situaţie delicată. Băcilă va lipsi o lungă perioadă de timp, Pintilii este suspendat, pe mine şi pe secund ne-a eliminat“, a declarat Grigoraş. 

Săndoi, cutremurat

Fractura lui Băcilă seamănă izbitor cu cea suferită de selecţionerul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, în 1993, la finala Cupei României, Universitatea Craiova – Dacia Unirea Brăila, scor 2-0. „Am retrăit coşmarul meu. Un an nu am putut să joc, am mers în cârje, apoi în baston. Băcilă are nevoie să fie încurajat! Aseară, m-a impresionat un lucru: gestul jucătorilor, care l-au aplaudat la ieşirea de pe teren. Pentru el a contat enorm“, a povestit Săndoi, pentru GSP. Şi Pandurii a mai avut parte de un eveniment nefericit de acest gen. Alexa (Poli Timişoara) i-a provocat, în august 2007, o fractură gorjeanului Adi Popescu, care i-a pus capăt carierei. La centru a fost atunci, ca şi acum, Istvan Kovacs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU