8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel dezechilibrat între România şi Cehia

Duel dezechilibrat între România şi Cehia

Confruntarea dintre echipele de Cupă Davis ale României şi Cehiei, din cadrul barajului pentru menţinerea în Grupa Mondială, debutează astăzi la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti cu partidele de simplu. Fără Victor Hănescu, care a declarat forfait, Adrian Ungur (129 ATP) va deschide jocurile pentru reprezentativa noastră, urmând să-l întâlnească pe Radek Stepanek (25 ATP), de la ora 11.00. După încheierea primului joc va urma confruntarea dintre Victor Crivoi (209 ATP) şi Tomas Berdych (9 ATP). Mâine, începând de la ora 12.00, se va desfășura confruntarea de la dublu: Horia Tecău (13 ATP, la dublu)/Marius Copil (231 ATP, la simplu) – Jan Hayek (150 ATP)/Lucas Rosol (69 ATP), iar duminică, de la ora 11.00, au loc meciurile Adrian Ungur – Tomas Berdych, urmat de Victor Crivoi – Radek Stepanek. Partidele vor fi transmise în direct de TVR 2. „Plecăm cu şansa a doua, dar avem un atu – jucăm acasă şi pe zgură, ceea ce lor nu le convine“, a declarat Adrian Ungur după tragerea la sorţi.
Întâlnirea va fi a cincea confruntare în această competiţie dintre cele două ţări, iar Cehia conduce cu 3-1. România a intrat la baraj după înfrângerea din luna martie, în faţa Argentinei (1-4, la Buenos Aires). La rândul ei, echipa Cehiei a ajuns în situaţia disputării barajului după ce a pierdut cu 2-3 în faţa Kazahstanului, la Ostrava.
 
Dragomir: Fără Hănescu, şansele noastre au scăzut dramatic
 
Preşedinta Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, este încrezătoare în şansele pe care le au elevii conduşi de Andrei Pavel în faţa jucătorilor cehi. „Mă aştept să fie un eveniment reuşit din punct de vedere organizatoric, iar din punct de vedere sportiv este de datoria echipei să ne facă fericiţi, să câştige meciul. Statistic, pornim cu şansa a doua, însă într-o confruntare din Cupa Davis mereu pot apărea surprize, mai ales că jucăm pe teren propriu. Avem un minus din cauza absenţei lui Victor Hănescu, care era jucătorul nostru numărul 1. El s-a înscris la un turneu din Polonia, apoi va juca la Bucureşti, deci nu prea se odihneşte aşa cum ne-a spus nouă. Asta nu ne-a plăcut nici nouă, nici colegilor. Şansele echipei au scăzut dramatic“, a declarat Ruxandra Dragomir la Radio GSP.  
Vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), Jaques Dupre, va participa la întâlnirea dintre România şi Cehia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS