6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOţelul se căleşte cu meciurile din Liga Campionilor

Oţelul se căleşte cu meciurile din Liga Campionilor

Gălăţenii încep astăzi aventura în cea mai titrată competiţie din Europa, campionii României promiţând că nu ne vor face de ruşine

Câştigând nesperat campionatul României, Oţelul Galaţi şi-a propus să nu se trezească din visul frumos, început în sezonul precedent, şi să devină revelaţia Ligii Campionilor, chiar dacă a fost repartizată în grupa C, alături de FC Basel, Manchester United şi Benfica Lisabona. „Botezul“ trupei lui Dorinel Munteanu va avea loc astăzi, de la ora 21.45 (TVR 1), în Elveţia, în compania celor de la FC Basel, echipă care nu-i sperie deloc pe gălăţeni. „Eu nu am nici un fel de emoţie, sper ca şi băieţii mei să lase toate emoţiile acasă. Chiar dacă suntem pentru prima dată în această competiţie, trebuie să credem în noi, să fim concentraţi şi foarte determinaţi. Mergem la Basel să obţinem un punct sau chiar puncte, este foarte greu, dar nu imposibil. Am urmărit formaţia din Basel, e o echipă bună, care are şi o mare experienţă în cupele europene. Sper să fim o surpriză plăcută a acestei grupe“, a spus, pentru Mediafax, Dorinel Munteanu, înaintea plecării spre Ţara Cantoanelor.
Tehnicianul gălăţenilor nu va putea să-l folosească în partida cu FC Basel pe Laurenţiu Buş, care s-a accidentat la antrenamentul de luni şi nu a mai făcut deplasarea în Elveţia.
 
Fotbaliştii sunt încrezători

Nici jucătorii Oţelului nu par timoraţi de debutul în Liga Campionilor sau de elveţieni, promiţând că vor face totul pentru a obţine un rezultat pozitiv. „Nu suntem obişnuiţi să fim în centrul atenţiei, dar acum trebuie să facem tot ce depinde de noi să nu dezamăgim. În următoarele meciuri trebuie să facem uitate evoluţiile din acest start de sezon. În Liga Campionilor ne vede toată Europa şi vom încerca să obţinem o victorie“, a spus atacantul Marius Pena. „Pregătim meciul la victorie, dar nici un punct nu ar fi de lepădat. Le suntem datori fanilor şi conducătorilor. Sperăm să ne întoarcem cu un rezultat bun“, a declarat, la rândul său, fundaşul Cornel Râpă, în timp ce mijlocaşul Liviu Antal a afirmat că şi-a propus să marcheze în jocul cu FC Basel: „Emoţiile sunt pentru cei slabi. Fiecare jucător îşi doreşte să ajungă într-un asemenea moment. Sper să reuşesc să dau gol cu Basel“.

Marius Stan:
Să nu facă doar parada modei

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat cu ocazia prezentării ţinutei oficiale pentru meciuri din Liga Campionilor că speră ca jucătorii săi să nu facă doar act de prezenţă la meciul cu FC Basel. „Sper ca băieţii să nu facă doar parada modei la Basel şi să încerce să obţină puncte, pentru că asta este cartea de vizită pe care şi-o construiesc acum. În acest meci se poate întâmpla orice, dar cu o altă atitudine şi mentalitate decât cea de până acum. Dacă nu vom avea o altă atitudine, o să ajungem de râsul Europei. O victorie ne-ar aduce rezultate, satisfacţii şi puncte pentru ţară. Cei de la CFR Cluj ne vor da nişte oameni care să ne ajute în relaţiile cu oficialităţile. Nu ne este ruşine să cerem ajutor, pentru că este prima dată când evoluăm în Liga Campionilor. Avem emoţii fireşti şi sper ca într-un asemenea moment fiecare jucător să dea ce are mai bun şi să iasă de pe teren împăcat, chiar dacă vom pierde“, a spus Stan, care s-a arătat speriat de forma în care se află „diavolii“ lui Sir Alex Ferguson: „Manchester United mă sperie rău de tot. La ora meciului cu ei sigur vom umple stadionul dacă vom obţine puncte până atunci. Dacă nu, va fi doar un meci de palmares“.
Partida FC Basel – Oţelul Galaţi va fi arbitrată de o brigadă din Scoţia, formată din William Collum (la centru), Graham Chambers şi Martin Cryans (asistenţi). Rezervă pentru Collum a fost desemnat Iain Rebertson Brines, iar cei doi asistenţi adiţionali vor fi Alan Muir şi Stephen O’Reilly.
Iată programul complet al meciurilor de astăzi, de la ora 21.45, din Liga Campionilor: Grupa A: Manchester City – Napoli, Villarreal – Bayern München; Grupa B: Inter Milano – Trabzonspor, Lille – ŢSKA Moscova; Grupa C: FC Basel – Oţelul Galaţi, Benfica Lisabona – Manchester United; Grupa D: Ajax Amsterdam – Olympique Lyon, Dinamo Zagreb – Real Madrid
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII