11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au obţinut 16 medalii în Macedonia

Craiovenii au obţinut 16 medalii în Macedonia

Şapte sportivi ai Secţiei de orientare de la CS Universitatea Craiova au participat recent la prima ediţie a Campionatului Europei de Sud-Est, desfăşurat în localitatea Krusevo din Macedonia, şi au obţinut 16 medalii, dintre care șapte de aur, cinci de argint şi patru de bronz.
Medaliile de aur au fost obţinute de următorii sportivi pregătiţi de Emilian Minoiu: Andra Anghel (F18) la sprint, Veronica Minoiu (senioare) la medie distanţă şi lungă distanţă, Ionuţ Zincă (seniori) la sprint şi lungă distanţă. În plus, Veronica Minoiu a luat aur şi la ştafetă, iar din echipă a mai făcut parte o sportivă de la CS Universitatea, Patricia Cărăuşan. Şi ştafeta masculină de la categoria M20, din care au făcut parte Daniel Barkasz şi Vasile Hreniuc, a obţinut titlul. Medaliaţi cu argint au fost: Patricia Cărăuşan, la sprint, medie distanţă şi lungă distanţă, Daniel Barkasz, la medie distanţă, şi Vasile Hreniuc, la sprint, iar pe a treia treaptă a podiumului au urcat: Andra Anghel, la medie distanţă, Daniel Barkasz, la sprint, şi Ovidiu Mutiu, la medie şi lungă distanţă.
În clasamentul pe naţiuni, unde au punctat doar sportivii care au câştigat aurul, România a ocupat locul 2, din 18 ţări participante. În paralel, tot la Krusevo a avut loc concursul Open&Cup Tose Proeski, acolo unde George Minoiu (M14) s-a impus în toate cele patru zile de concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS