5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoroc bun pentru panduri

Noroc bun pentru panduri

Pandurii Târgu Jiu joacă în şaisprezecimile Cupei României Timişoreana, acasă, cu un adversar foarte accesibil, echipa de Liga a III-a, Vişina Nouă

Tragere la sorţi cu noroc pentru gorjeni în Cupa României Timişoreana. Pandurii Târgu Jiu va primi vizita echipei de Liga a III-a, CS Vişina Nouă, locul 9 în seria a IV-a. Marele avantaj este că trupa lui Petre Grigoraş va fi scutită de o deplasare în această etapă a competiţiei surprizelor. „E bine că jucăm în Oltenia. Aparent e un meci uşor, dar fiecare adversar trebuie tratat cu respect pentru a evita orice surpriză. Ne bucurăm că nu facem o deplasare lungă, în primul rând, şi sperăm să ne calificăm mai departe. Trebuie să tratăm jocul cu seriozitate, dar nu cred că vor fi probleme. Este un avantaj că jucăm acasă, în faţa propriului public“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, nu ia în calcul o eventuală surpriză şi anunţă că, în acest sezon, este interesat de un drum lung în Cupă. „Am căzut cu o echipă accesibilă. Nu se pune problema să nu ne calificăm. Ar fi o catastrofă să pierdem. Anul acesta mă interesează Cupa. Dacă anul trecut am venit după etapa a 6-a, când echipa era într-o situaţie grea, şi am hotărât să ne axăm pe campionat, acum vreau un drum cât se poate de lung în cupă“, a declarat Grigoraş.
Meciurile din „16“-imi se vor disputa pe 20, 21 şi 22 septembrie, în funcţie de opţiunea televiziunilor, în sistem eliminatoriu, pe terenul primei echipe extrase din urnă. Dacă scorul va fi egal după 90 de minute, vor urma două reprize de 15 minute şi, dacă situaţia se menţine, lovituri de departajare. La tragere au existat trei urne valorice. Primele clasate în sezonul trecut al Ligii I au format urna A, în timp ce restul echipelor din primul eşalon, printre care şi Pandurii, au intrat în urna B. Echipele venite din faza a cincea au intrat în ultima rundă.

Pandurii a intrat
în febra meciului
cu Mioveni

Pandurii Târgu Jiu încheie astăzi la prânz cantonamentul de la Sibiu, dar de vineri gorjenii au intrat în programul de pregătire pentru jocul cu CS Mioveni, cu câte un antrenament pe zi. Trupa lui Grigoraş revine la Târgu Jiu, însă jucătorii nu vor primi liber, urmând să fie cantonaţi direct la Hotel Sport. Oltenii au lotul complet, inclusiv internaţionalul de seniori, Vlad Chiricheş, care a intrat în programul echipei. Fiind primul jucător de la Pandurii titular în naţionala de seniori a României, Chiricheş va fi premiat de primarul oraşului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. „Pentru noi, cei de la Pandurii, e un moment istoric pentru că nu am avut niciodată un jucător titular la echipa naţională. O să discut cu domnul preşedinte Marin Condescu şi cred că vom cădea de acord să-l premiem pe Vlad Chiricheş. S-a văzut la TV de câte ori s-a vorbit de Târgu Jiu şi de câte ori s-a comentat la acest meci despre evoluţia unui jucător de la Pandurii la o oră de maximă audienţă naţională“, a declarat Cârciumaru.

Steaua-Pandurii,
pe „Naţional Arena“?

 
Liga Profesionistă de Fotbal a programat jocul Steaua – Pandurii pe „Naţional Arena“ duminică, 18 septembrie. Cum gazonul a fost făcut praf după partida cu Franţa şi trebuie înlocuit, disputarea partidei din etapa a 7-a în locaţia respectivă nu mai este aşa sigură. Conform Regulamentului, echipa gazdă ar fi avut obligaţia să anunţe formaţia oaspete cu zece zile înainte de meci schimbarea locului de disputare a partidei, însă Steaua nu a făcut-o. „100% nu ştim unde jucăm. După declaraţia celor de la Steaua, se joacă pe noul stadion. Gigi Becali declara că până marţi va fi un gazon nou, bun de joc“, a comentat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Având relaţii excelente cu Steaua, cei de la Pandurii nu se vor crampona de regulament dacă Steaua va hotărî să schimbe, chiar şi în termenul de zece zile, locul de desfăşurare a jocului.

Cupa României

Programul complet al „16-imilor“: CS Juventus Bucureşti – Rapid Bucureşti, SC Vaslui – Voinţa Livezile, Steaua Bucureşti – Sănătatea Cluj, CF Brăila – Gaz Metan Mediaş, Dinamo Bucureşti – Luceafărul Oradea, Oltchim Râmnicu Vâlcea – Oţelul Galaţi, Dunărea Galaţi – Sportul Studenţesc, Voinţa Sibiu – CS Otopeni, FC Timişoara – Ceahlăul Piatra Neamţ, Pandurii Târgu Jiu – Vişina Nouă, Gaz Metan Severin – CS Mioveni, FC Braşov – FCM Bacău, FCM Târgu Mureş – Viitorul Constanţa, Astra II Giurgiu – Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna, Astra Ploieşti – CFR Cluj.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII