11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, pe drumul cel bun

Pandurii, pe drumul cel bun

Într-o ultimă repetiţie înaintea jocului cu CS Mioveni, Pandurii Târgu Jiu a dispus de echipa de Liga a III-a, FC Cisnădie, scor 5-0, amical disputat în cadrul cantonamentului de la Sibiu. Petre Grigoraş a rulat tot lotul în jocul de verificare cu FC Cisnădie, golurile pandurilor fiind marcate de Băcilă, Nistor, Lemnaru şi Grigoraş Jr. (2). Scorul putea fi mult mai mare, prestaţia oltenilor fiind mai aproape de aşteptările tehnicianului. „Mai binişor acest amical faţă de cele precedente pentru că am constatat o evoluţie mai bună a echipei, am văzut jucători mai serioşi, un angajament mai bun. Se pare că am înţeles că trebuie să fim montaţi 100% pentru partida de luni. Suntem pe drumul cel bun. Pe lângă cele cinci goluri, am mai avut şase-şapte situaţii clare de a marca, deci scorul putea fi mult mai mare. Nu m-a interesat asta, ci doar exprimarea echipei“, a declarat Petre Grigoraş. Cu ocazia acestui joc de verificare a revenit şi fundaşul dreapta Marian Pleaşcă, folosit o repriză. „Mă bucură revenirea lui Pleaşcă, nu a avut probleme. Venind după o pauză aşa mare, este puţin fricos, dar e bine că nu mai are dureri. Intră în calculele mele pentru lotul de 18 jucători al partidei cu Mioveni şi chiar pentru primul unsprezece“, a spus Grigoraş.

Chiricheş, imperial
cu Franţa

Vlad Chiricheş a fost titular în remiza, 0-0, obţinută de România cu Franţa la inaugurarea Naţional Arena, evoluţia pandurului fiind fără reproş. Prestaţia lui Chiricheş a fost apreciată şi de presa de specialitate din străinătate. Site-ul goal.com l-a desemnat omul meciului, primind nota 7.5. Şi Gazeta Sporturilor i-a acordat nota 8, cea mai mare dintre tricolori. „Suntem mândri de Chiricheş, l-am felicitat după meci. Îl aşteptăm după-amiază la Sibiu“, a spus ieri preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Alt pandur, Ionuţ Rada, a fost titular în victoria naţionalei de tineret a României, scor 2-0, cu Letonia, joc din preliminariile Campionatului European de tineret. David Lazar a fost rezervă cu Letonia, în schimb, Ciprian Brata nu a prins lotul de 18. Rada, Lazar şi Brata au ajuns în cantonamentul pandurilor de la Sibiu unde era aşteptat ieri şi Chiricheş. „Din păcate, Brata nu a intrat în calculele lui Emil Săndoi. A fost o surpriză că nu a prins nici măcar banca de rezerve. Nu vreau să cred că nu e în graţiile selecţionerului. Brata e apt şi puţin supărat. Este un jucător care evoluează în Liga I şi au intrat în teren alţii care nu joacă. Ce mă bucură este că toată lumea e aptă după acţiunile echipelor naţionale“, a spus Pârvulescu.

Pandurii II, eliminată

Pandurii II Târgu Jiu a pierdut acasă în faţa echipei de Liga a II-a, Gaz Metan Severin, scor 2-3, şi a fost eliminată din Cupa României. Fostul divizionar „A“, Cosmin Vancea, a semnat, cu o triplă, calificarea grupării mehedinţene în „şaisprezecimile“ Cupei, dar Gazul a trăit periculos ultimele minute. Cu o medie de vârstă foarte scăzută, 19,5 ani, în ciuda prezenţei printre titulari a veteranilor Chibulcutean şi Găman, trupa lui Florin Bejinariu s-a ţinut bine în faţa mult mai experimentatului adversar. Destul de echilibrat, jocul a aşteptat greşeala şi asta a venit în tabăra gazdelor. Defensiva pandurilor a gafat în lanţ la o lovitură liberă şi Vancea a împins, cu capul, mingea în poartă (0-1, min. 36). Tras la indigo a venit şi golul doi, tot cu Vancea la finalizare (0-2, min. 40). Fărcăşanu a readus echipa Pandurii în cărţi cu un şut de la 16 metri, pe sub portar (1-2, min. 43), dar, după pauză, Vancea a refăcut diferenţa după o fază personală în care s-a distrat cu apărătorii de la Pandurii (1-3, min. 54). Finalul a fost încins după ce Fărcăşanu a obţinut un penalti transformat de Golea (2-3, min. 88). Fărcăşanu a ratat ocazia să ducă meciul în prelungiri în ultima secundă, trimiţând cu capul, din şase metri, pe lângă poartă. Pandurii II a evoluat cu: Mutu – Dobroiu (’74, Petrache), Oiţă, Chibulcutean, Diaconu, Frunză (’50, Unguru), Găman, Gavrilescu, Fărcăşanu, Vuculescu (’74, Golea), R. Dumitru, iar Gaz Metan a jucat în formula: Iordan – Mirescu, Irimescu, Cruşoveanu, Rusu, Rioşanu, Mitroi, Moutinho (’83, Oprea), Coţan (’77, Mitriţă), Vancea (’64, Firoiu), Trifu.
• Cristi Peptan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS