17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProfesorul Aurel Daneş, premiat de Academia Olimpică Română

Profesorul Aurel Daneş, premiat de Academia Olimpică Română

Profesorul Aurel Daneş (foto), directorul filialei doljene a Academiei Olimpice Române (AOR), a fost premiat recent de către forul mai sus-menţionat pentru realizările din 2010, cu prilejul întâlnirii anuale cu directorii de filiale din ţară, desfăşurată la Izvorani.
Aurel Daneş a primit o cupă, pentru promovarea olimpismului, şi o diplomă în care îi era apreciată „activitatea remarcabilă susţinută pe parcursul anului 2010 în cadrul mişcării olimpice din România“. Doar AOR Prahova a mai fost premiată în cadrul festivităţii. „Acest premiu reprezintă o încununare a muncii de 17 ani de când sunt director pe Dolj la Academia Olimpică Română. Mă onorează această distincţie, iar diploma şi cupa deja le-am lăsat la Muzeul Sportului, de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, pe care sunt mândru că le-am înfiinţat“, a spus profesorul Daneş, care, ajuns la vârsta de 77 de ani, se laudă, cu umorul bine cunoscut, că are „o memorie aproape la fel de bună ca un calculator“. Aurel Daneş a explicat motivele pentru care a primit cele două distincţii: „În 2010 am lansat volumul Enciclopedia Educaţiei Fizice şi Sportului din Judeţul Dolj, cu un capitol despre Jocurile Olimpice, am organizat Crosul şi Pentalonul Olimpic, am colaborat cu cei de la poliţie la un proiect legat de nonviolenţa în şcoli, la Liceul «Henry Coandă», am realizat lecţii pe teme de fairplay la cursurile de instructori din cadrul DJST Dolj şi, nu în ultimul rând, am realizat o întâlnire în care am omagiat sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice“.
În 2010, Aurel Daneş a primit şi un premiu de Excelenţă din partea Primăriei Craiova pentru „întreaga sa activitate în slujba sportului craiovean şi doljean, în calitate de statistician, scriitor şi excelent organizator şi pentru promovarea principiilor olimpismului în municipiul Craiova“.
• Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII