16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFederaţia Română de Box, dezafiliată de AIBA

Federaţia Română de Box, dezafiliată de AIBA

Reprezentanţii forului internaţional nu au glumit. FRB nu l-a înlocuit pe preşedintele Rudel Obreja până la 1 septembrie şi a fost dezafiliată. Sportivii ar putea participa totuşi la competiţii internaţionale prin Comitetul Olimpic Sportiv Român.

Federaţia Română de Box a fost exclusă din Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), începând de ieri, şi, în consecinţă, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) anunţă că opreşte orice finanţare a vreunui proiect al forului naţional de specialitate.
„În urma scrisorii primite din partea Federaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA), Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) anunţă că Federaţia Română de Box (FRB) a fost exclusă în calitate de membru AIBA, începând cu data de 6 septembrie 2011. Acest lucru este cauzat, conform scrisorii, de faptul că Federaţia Română de Box nu a ţinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru preşedinţia FRB înainte de 31 august, sub directa supraveghere a unui observator AIBA. Astfel, Federaţia Română de Box a pierdut toate drepturile de membru AIBA, începând cu 6.09.2011, iar această decizie va fi ratificată la Congresul Extraordinar AIBA, care se va desfăşura pe 24 septembrie. Dat fiind că sportivii români nu vor mai putea reprezenta România în nici o competiţie internaţională, COSR anunţă că opreşte orice finanţare pentru orice proiect al Federaţiei Române de Box“, se arată într-un comunicat al COSR, remis, ieri, agenţiei Mediafax. Secretarul general Ioan Dobrescu a reacţionat ieri: „Este o veste tristă, pentru că ne determină pe noi, cei care am preluat pregătirea boxerilor, să le întrerupem finanţarea. Nu putem băga bani în ceva ce nu are finalitate. Mai există o speranţă pentru ei cu turneul de calificare“.

Obreja: Voi ataca decizia AIBA la TAS

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat ieri că nu a primit nici un act oficial din partea federaţiei internaţionale referitor la dezafilierea forului pe care îl conduce, precizând că, în cazul în care va fi confirmată, va ataca decizia AIBA la TAS. „Momentan, nu am primit nimic de la AIBA privind dezafilierea federaţiei, dar în cazul în care această informaţie se confirmă, o să atacăm decizia la TAS şi o să cerem amânarea suspendării până la soluţionarea cazului. Timp în care vom cere şi permisiunea ca sportivii români să participe sub steagul olimpic. Este ultima armă de a mă determina să plec. Ei lovesc în sportivi. Ei sunt cei care îi sacrifică şi nu eu“, a declarat Obreja pentru Mediafax.
Secretarul general al FR de Box, Cristi Constantinescu, a primit prin e-mail decizia de dezafiliere. „Am citit documentul. Eu ştiu că sportivii noştri sunt deja înscrişi la Campionatele Mondiale, prin intermediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Avem deja confirmarea de la organizatori, cu acceptul pentru viză. Rămâne de văzut ce se va întâmpla“, a declarat Constantinescu.

COSR ceruse păsuire

Obreja se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, pe 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august. Pe 29 august, preşedintele COSR, Octavian Morariu, alături de Francisc Vaştag, Leonard Doroftei şi alţi foşti sau actuali oficiali ai FR de Box, i-au trimis preşedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, o scrisoare în care îi solicită acestuia să amâne dezafilierea FR Box, dacă Rudel Obreja va renunţa la funcţie până la 1 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII