12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Săptămâna asta îi ţin sub presiune

Grigoraş: Săptămâna asta îi ţin sub presiune

De cinci zile de cantonament au parte pandurii în această săptămână, urmând să revină sâmbătă la Târgu Jiu pentru jocul din etapa a VI-a, cu CS Mioveni. Locaţia, Sibiu, a devenit tradiţională, Pandurii având programat astăzi şi un amical, cu echipa de Liga a III-a, FC Cisnădie. Petre Grigoraş contează pe 19 jucători: Mingote, Horvat, Pleaşcă, Popete, Rusu, Viera, Cardoso, Vlad, Pintilii, Voiculeţ, Nistor, Cristea, Avramescu, Băcilă, Maxim, Lemnaru, Batin, Stromajer, Grigoraş Jr., restul fiind indisponibili din diverse motive. Chiricheş se află la lotul de seniori al României, Lazar, Brata şi Rada – la lotul de tineret, Tătaru şi Bucur, accidentaţi, iar Vranjes este trimis la echipa a doua pe perioadă nedeterminată. „Suntem suficienţi. Or să vină şi cei patru de la lot. Nu suntem singura echipă ce are jucători la lot, nu e un handicap. Nu căutăm scuze şi motive că sunt plecaţi. Ei sunt acolo, se antrenează, au o motivaţie în plus, trebuie să vină mai bine pregătiţi şi mai puternici din punct de vedere mental“, a spus Grigoraş. Tehnicianul şi-a avertizat elevii că nu le va fi uşor în acest stagiu. „I-am anunţat că până joi va fi o perioadă mai grea, de încărcare, pentru că e nevoie.Vor fi câte două antrenamente zilnice. De vineri începem să revenim la normal, iar luni trebuie să fim în plenitudinea forţelor. Va fi o perioadă foarte grea, am apelat la spiritul de sacrificiu în ceea ce priveşte implicarea în antrenament şi joc. Luni o să apelez şi la psihic să fim pregătiţi din toate punctele de vedere şi să câştigăm cu Mioveni, indiferent cum. Săptămâna asta îi voi ţine sub presiune. Dacă o lăsăm mai moale, o să avem surprize neplăcute şi nu vreau asta“, a declarat Grigoraş.

Chiricheş, primul pandur la naţională

Stoperul pandurilor, Vlad Chiricheş, este primul jucător din istoria clubului Pandurii care a jucat un meci oficial, la seniori, pentru România. Chiricheş a debutat în partida cu Luxemburg, scor 2-0, în minutul 63, când l-a înlocuit pe Galamaz. „Chiricheş poate, de ce nu, să joace titular la naţională. L-am urmărit la echipa de club unde a avut evoluţii bune“, a spus Victor Piţurcă. Vlad Chiricheş are şanse mari să joace şi cu Franţa, selecţionerul având de ales între el şi Moţi. „Nu ştiu dacă va fi titular cu Franţa. Dacă aş fi antrenor la o echipă de club şi i-aş avea pe Chiricheş şi Moţi în lot, mi-ar fi greu să aleg unul dintre cei doi. Sunt convins că şi lui Piţurcă îi va fi greu să aleagă. Unul vine cu tinereţea şi entuziasmul, iar celălalt cu o mai mare experienţă internaţională. Să nu uităm că Vlad Chiricheş a jucat la lotul de tineret, are câteva meciuri internaţionale şi e un tip tare din punct de vedere psihic, nu cred că va ceda. Calităţile îl recomandă să fie titular“, susţine Petre Grigoraş.

Nici un ajutor pentru echipa secundă

Pandurii II întâlneşte astăzi, de la ora 16.30, pe terenul sintetic din Târgu Jiu, divizionara „B“, Gaz Metan Severin, într-un joc din turul V al Cupei României. Echipa secundă nu va beneficia de nici un ajutor de la formaţia de Liga I, Florin Bejinariu trebuind să se descurce cu ce are la dispoziţie. „Nu mai am ce să dau la echipa a doua. Tătaru şi Bucur s-au accidentat la ultimul meci. Tătaru va lipsi trei săptămâni cât va sta în ghips pentru că are fractură de metatarsian, după care contează refacerea, care poate dura o lună. Bucur s-a accidentat la începutul meciului şi va lipsi şi el o perioadă. Şi aşa suntem puţini, iar pe primul plan este interesul echipei mari şi nu calificarea echipei a doua în Cupa României. Să joace cu copiii şi juniorii. Dacă reuşesc, bine, dacă nu, asta e. Nu mai pot să risc să pierd încă 2-3 jucători“, a motivat Grigoraş.
• Cristi Peptan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII