11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia s-a prezentat modest

Energia s-a prezentat modest

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 400

Energia: Gliga, Kabengele, Bratoloveanu, Deconescu, Oluic, Steffel (28 puncte), Mocanu (4), Fields (20), Gilles (11), Nikolic (12), Guţoaia (3), Alionescu.
Antrenor: Slobodan Nikolic.

SCM-U: Orbeanu (15 puncte), Tomic (18), Albu, Bajic (16), Amărghioalei (2), Gavrica (3), Mitrovic (8), Petrişor (6), Codin (2), Abdulan (10). Antrenor: Andelko Mandic.

Prima apariţie a trupei lui Nikolic în faţa fanilor a fost un fiasco, atât ceremonia de prezentare a jucătorilor, cât şi jocul Energiei. SCM-U Craiova a reuşit, în premieră, de la promovarea în Divizia A, să învingă la Târgu Jiu.

Doar pe jumătate s-a umplut Sala Sporturilor la întâlnirea cu echipa de baschet Energia Rovinari. Fanilor li s-a adus la cunoştinţă CV-ul jucătorilor, apoi cei norocoşi au intrat în posesia unui tricou cu autografele baschetbaliştilor. Meciul cu vecina SCM-U Craiova nu a avut nerv. Doar nervi. Tomic i-a spart nasul lui Steffel, prilej pentru jucători de a se îmbrânci. Şi Slobodan Nikolic a avut ceva de împărţit la final cu Bajic, dar lucrurile nu au degenerat. Oaspeţii au arătat mai bine în startul partidei şi au condus cu 10-2 (min. 4), dar finalul primului sfert a găsit echipele în echilibru, 17-17. Oluic a fost descalificat pentru cinci greşeli în sfertul doi, câştigat de gazde, scorul la pauză fiind 34-32. Şi Guţoaia a părăsit terenul în sfertul trei, tot pentru cinci greşeli, dar Energia şi-a păstrat avantajul, 54-51. Finalul amicalului a fost al craiovenilor. Fields a ratat aruncarea ce putea aduce victoria şi SCM-U Craiova a câştigat la Târgu Jiu, scor 80-78, pentru prima dată de la promovarea celor două echipe în divizia A. MVP-ul partidei a fost, de departe, pivotul ceh David Steffel, care a terminat meciul cu 28 de puncte, 17 recuperări şi 2 asisturi, cu un indice de eficienţă de 41. Slobodan Nikolic nu a suportat eşecul şi şi-a băgat echipa în şedinţă la finalul partidei, refuzând să se prezinte în faţa ziariştilor.

Fields: A fost doar un amical

 Portavocea echipei Energia a fost americanul Brandon Fields, care şi-a pus cenuşă în cap pentru ratarea din ultima secundă. „Până la urmă a fost un amical. Dacă eu aş fi înscris ultima aruncare acum eram erou. Asta este. Trebuie să ne vedem punctele forte şi punctele slabe. Din păcate, astăzi, se pare, am avut mai multe puncte slabe. Apărarea colectivă, recuperările şi mingile pierdute au făcut diferenţa. Suntem la început. S-a văzut că nu sunt puse la punct relaţiile dintre noi şi sperăm să le punem la punct. Cred că arătăm ca o echipă de play-off, avem un antrenor foarte bun, trebuie să muncim mai mult şi vom arăta mai bine. Dacă aceste meciuri ar conta ar fi o problemă, dar nu am făcut multe antrenamente ca şi echipă şi vom arăta mai bine pe viitor“, a spus Fields. Preşedintele secţiei de baschet a Energiei, Dan Cumpănaşu, s-a arătat dezamăgit doar de faza de apărare a echipei. „Sunt meciuri făcute pentru a închega relaţii de joc, a găsi formule şi a repeta scheme ce sigur vor fi folosite în campionat. Sunt dezamăgit de modul în care s-a apărat echipa, nu neapărat de rezultat. Sunt convins că echipa va arăta mult mai bine la începutul sezonului. Nu vreau să găsesc circumstanţe atenuante, dar echipa a jucat mult mai bine la Sibiu. A fost un meci fără prea mult nerv, un meci de pregătire“, a declarat Cumpănaşu.

Mandic se bucură de victorie

 Cu o echipă schimbată faţă de anul trecut, SCM-U Craiova a jucat mai precis decât Energia, dominându-i sub panou pe gorjeni. Tehnicianul Andelko Mandic a apreciat evoluţia echipei sale, cu care se luptă pentru evitarea retrogradării în sezonul următor. „Poate că am stricat puţin prezentarea gazdelor, dar mă bucur că am câştigat aici, a fost un meci bun. Energia a jucat şi ea bine şi sunt convins că va avea un sezon bun. Am mai scris o pagină de istorie că am câştigat în premieră aici. Obiectivul clubului este menţinerea în prima divizie. Dacă vom putea mai mult nu ne vom da la o parte.  E o presiune în minus pentru noi, ştiind că vom rămâne în prima ligă“, a spus Mandic. Energia Rovinari şi SCM-U Craiova se întâlnesc astăzi, de la ora 19.00, în meciul revanşă programat în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS