13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacăm Luxemburgul cu Măţel şi cu Gigel

Atacăm Luxemburgul cu Măţel şi cu Gigel

Stadion „Josy Barthel“, astăzi, ora 20.30 – Pro TV

Formaţii probabile:
LUXEMBURG: Joubert – Schnell, Bukvic, Hoffmann, Collette – Bensi, Payal, Bettmer, Ch. Leweck – Joachim, Da Mota.
Antrenor: Luc Holtz

ROMÂNIA: Tătăruşanu – Măţel, D.Goian, Galamaz, Raţ – Torje, Cociş, Ov.Petre, Cr.Tănase – Marica, G.Bucur. Antrenor: Victor Piţurcă

Arbitru: Sergei Karasev (Rusia) 

După ce i-a pus pe liber pe Tamaş şi Mutu, Piţurcă este gata să arunce în luptă jucători cu mai puţină experienţă a naţională

Fără Radu Ştefan, accidentat, şi cu Săpunaru doar excursionist, fiind suspendat astăzi, România încearcă să aducă primele trei puncte din şase posibile în dubla cu Luxemburg şi Franţa. Tricolorii vor să evite surpriza şi selecţionerul Victor Piţurcă speră că semnalele de alarmă trase toată săptămâna îi vor pune în gardă pe jucători. Măţel este surpriza lui Piţi în defensivă, iar în atac pare decis să mizeze, alături de Marica, pe Gigel Bucur, deşi ultimul nu este şi preferatul suporterilor. „A fost ultimul antrenament. Toţi jucătorii sunt apţi, inclusiv Goian, pe care mă gândesc să-l menajez pentru jocul cu Franţa. În mare parte m-am decis asupra echipei, mai am două posturi unde nu sunt hotărât. Măţel e pregătit să debuteze. Are calităţi foarte bune, personalitate, a arătat aceste lucruri la antrenamente. Poate juca fără probleme din primul minut. Va fi un meci extrem de dificil. Sper că băieţii au înţeles mesajul meu şi vor fi concentraţi să câştigăm. Mă îndoiesc că Luxemburg va juca ofensiv contra României. M-aş bucura să o facă, dar e foarte greu să joci ofensiv contra unei echipe mai valoroase. Suntem pregătiţi şi pentru astfel de surprize. N-am omis faptul că Luxemburg ar putea să schimbe tactica, probabil că şi jucătorii lor s-au săturat să se apere în propria jumătate de teren, dar aici e vorba de valoare. Oricum, Luxemburg a făcut progrese remarcabile în ultimul timp. Sper să marcăm cel puţin un gol contra lor, m-aş mulţumi dacă am câştiga cu 1-0“, a declarat Piţurcă la conferinţa de presă de ieri.

Luxemburghezii se tem şi ei

 Selecţionerul Luxemburgului, Luc Holtz, a declarat că îi place jocul ofensiv, însă astăzi, în meciul contra României, va fi obligat să joace defensiv, având în vedere că tricolorii nu au altă variantă decât victoria dacă vor să păstreze şanse de calificare la turneul final. „Nu ştiu dacă vom evolua cu România în sistemul 4-4-1-1, cum am făcut-o în amicalul cu Fortuna Sittard (scor 3-1). Îmi place jocul ofensiv, dar să fie clar, România e cu totul altceva decât Fortuna Sittard. Dacă va fi 4-4-1-1, vor fi în teren jucători cu mai multe calităţi defensive. Mai am timp pentru a găsi cele mai bune soluţii. Cu Albania sigur va fi o echipă mai ofensivă decât cu România. Mutu este un jucător periculos, dar acum nu este în lot. Dacă vom fi siguri în defensivă, sunt încrezător că vom avea şi oportunităţi în jumătatea lor de teren. Dacă nu e Mutu, sigur va fi alt jucător de urmărit, unul despre care avem mai puţine informaţii“, a spus Holtz, conform publicaţiei luxemburgheze Le Quotidien.
Adrian Mutu nu va mai ajunge în Luxemburg, aşa cum se anunţase iniţial, un amical al Cesenei programat mâine ţinându-l pe „Briliant“ blocat în Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII