10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMingote: Mi-am făcut datoria

Mingote: Mi-am făcut datoria

Pedro Mingote a fost eroul meciului cu Voinţa Sibiu, dar lusitanul este modest. „Cred că toată echipa a muncit pentru acest punct. Am avut un meci echilibrat, în care am dominat noi în prima parte, apoi Sibiul a pus probleme. Mi-am făcut treaba şi sunt fericit dacă am ajutat să luăm un punct, care-i foarte bun pentru clasament. Ca portar, este foarte greu deoarece orice greşeală e aspru criticată. Dacă faci un meci bun, eşti erou, dar la următorul poţi deveni un prost. Aperi senzaţional cinci mingi, apoi una intră în poartă şi ești slab“, a spus Mingote pentru gsp. Aflat de patru ani în Liga I, lusitanul apreciază fotbalul românesc, căruia îi găseşte, totuşi, şi o problemă. „România are un fotbal echilibrat. Nu există diferenţe mari între formaţiile care se bat la titlu şi cele care se luptă la evitarea retrogradării. Am văzut mulţi fotbalişti de calitate. Nu îmi plac, în România, schimbările dese de antrenori. Conducătorii ar trebui să aibă răbdare cu tehnicienii. Vine un antrenor, stă două meciuri, apoi pleacă dacă nu are rezultate. Câteodată jucătorii nici nu au timp să se obişnuiască“, a declarat Mingote pentru gsp.ro. Dacă până acum Pandurii s-a bătut numai la retrogradare, din acest an oltenii ţintesc „cât mai sus“. „Pentru noi este important să ne menţinem în Liga 1. Cu cât ne clasăm mai sus, cu atât mai bine. Avem un lot valoros. Am început o muncă excelentă cu Grigoraş, avem rezultate şi evoluţii bune şi cred că putem mai mult. E nevoie de răbdare, de multă muncă, de modestie, trebuie să o luăm pas cu pas“.

Gorjenii se întorc la muncă

Locul 6 după cinci etape, Pandurii Târgu Jiu bate la porţile Europa League, dar jocul scăpătat al trupei lui Petre Grigoraş nu le permite gorjenilor să viseze. „Cu astfel de evoluţii precum cea de la Sibiu nu te poţi gândi la Europa League. Au trecut abia câteva etape şi mai avem mult de muncă pentru a ne atinge obiectivul, nicidecum cupe europene. Dacă rezultatele ne vor duce acolo nu vom da înapoi, dar, la felul cum arătăm, discutăm de himere“, a punctat Grigoraş. Pauza competiţională este un bun prilej pentru tehnician de a mai ridica evoluţia echipei. Grigoraş încearcă să-şi ţină în „priză“ jucătorii cu două amicale uşoare şi un cantonament la Cisnădie. Pandurii va întâlni vineri divizionara D, Ştiinţa Turceni, prilej cu care se inaugurează şi noua bază sportivă de la Turceni, iar săptămâna viitoare oltenii vor efectua un cantonament la Cisnădie, în cadrul căruia vor susţine şi un amical cu divizionara C, FC Cisnădie. „Sperăm să reglăm lucrurile din toate punctele de vedere în această pauză, iar următorul meci de pe teren propriu, cu CS Mioveni, să ne prindă în formă maximă. Minipauza din Liga I nu ştiu cât de binevenită poate fi. Totul depinde numai de noi să o facem să devină aşa. O să învăţăm să ne prezentăm mai bine la reluare. O să avem două amicale în această perioadă, primul va fi vineri seară la Turceni, când se va inaugura stadionul de acolo, apoi marţi, la Cisnădie. Vă daţi seama că eu tratez încă de pe acum foarte serios partida cu Mioveniul, iar de luni, toată echipa va intra într-un minicantonament, până sâmbătă, la Cisnădie“, a anunţat Grigoraş. Conform programului stabilit de LPF, Pandurii Târgu Jiu va juca luni, 12 septembrie, ora 21.00, cu CS Mioveni, pe teren propriu.

Totul ţine de concentrare

Staff-ul tehnic al pandurilor refuză să pună pe seama pregătirii fizice căderile frecvente ale jocurilor din partea secundă. În primele etape, pandurii au evoluat catastrofal în repriza a doua cu FC Braşov, Dinamo şi Voinţa Sibiu. Excepţiile, CFR Cluj şi Ceahlăul, alimentează tehnicienilor ideea lipsei de concentrare. „O echipă nu poate după patru zile să piardă 80% din pregătirea fizică. E absurd, nu are nici o logică. Totul e mental, ţine de concentrare. Ce legătură să aibă cu pregătirea fizică? E chestie de autocontrol. Jucătorul trebuie să se menţină la un nivel de concentrare. Când abordezi un meci ca şi cum l-ai fi câştigat dinainte, aţi văzut ce se întâmplă. E foarte dificil să creezi o pregătire omogenă a echipei pentru că există tot felul de factori perturbatori, accidentări“, susţine preparatorul fizic al pandurilor, Gheorghe Avram.
• Cristi Peptan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS