20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFrancezii, atenţi cu România

Francezii, atenţi cu România

Franck Ribery şi Yohan Cabaye susţin că meciul de la Bucureşti va fi dificil pentru „cocoşi“

Franck Ribery, unul dintre cei mai importanţi jucători ai naţionalei Franţei, a declarat presei din Hexagon că meciul cu România nu este uşor pentru „cocoşi“. „Îmi aduc aminte de meciurile cu România din ultimul timp şi de evoluţiile mele de atunci, dar asta nu are legătură cu ce va fi acum la Bucureşti. Cunosc echipa României, ştiu unde vom juca şi nu va fi deloc simplu. E un alt meci decisiv pentru calificare“, a spus Ribery, conform sports.fr.
Mijlocaşul Yohan Cabaye (Newcastle United) a afirmat că speră ca Franţa să-şi facă încălzirea cu Albania, pentru a aborda cu un moral foarte bun partida cu România. „Meci dificil cu România. E în deplasare, dar vrem să scoatem maximum posibil, să câştigăm. Obiectivul e să obţinem calificarea cât mai repede. E un joc foarte important“, a spus Cabaye.
Selecţionerul Laurent Blanc a anunţat că va juca ofensiv la Bucureşti, mizând pe un sistem 4-3-3, care să pună mari probleme apărării României. „Va fi un triunghi ofensiv, solid. Meciul de referinţă e cu Bosnia, când bosniacii şi-au dat seama că nu au cum să câştige, văzând stilul nostru de joc“, a declarat Blanc. Ribery, Benzema şi Nasri sau Malouda vor alcătui, probabil, trioul letal al francezilor.
Fundaşii Eric Abidal (care a jucat luni cu FC Barcelona în campionat) şi Bacary Sagna (care a avut o stare febrilă) s-au alăturat lotului Franţei, la Clairefontaine, ambii fiind apţi de joc. În schimb, atacantul Guillaume Hoarau (PSG), accidentat la aductori şi la umăr, nu a fost păstrat în lotul Franţei pentru meciurile cu Albania şi România. Partida România – Franţa va avea loc în 6 septembrie, de la ora 21.30, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Românii suflă în… Luxemburg

Tricolorii, care nu au reuşit o campanie de calificări deosebită, se gândesc cum să treacă de Luxemburg pe 2 septembrie, după ce selecţionerul Victor Piţurcă a tras semnalul de alarmă, susţinând că obţinerea victoriei nu este floare la ureche pentru Marica şi compania. Selecţionata Luxemburgului a învins luni cu 3-1 gruparea olandeză de ligă secundă Fortuna Sittard şi speră să facă o surpriză vineri seară. Românii şi-au luat însă toate măsurile de precauţie şi vor să evite ruşinea. „La ce am văzut, urmărind o repriză din meciul Luxemburg – Franţa, tind să-i dau dreptate lui Victor Piţurcă. Luxemburg a fost o nucă tare. E o echipă greu de bătut. Evident că nu e la nivelul Franţei“, a spus Ovidiu Petre. „Trebuie să luăm meciul în serios. Luxemburg nu e un adversar puternic şi trebuie să câştigăm. Dacă nu îi batem, meciul cu Franţa nu mai contează“, a completat portarul Ciprian Tătăruşanu.
Venit la lot accidentat uşor la genunchi, Dorin Goian (Glasgow Rangers) a dat asigurări că va putea intra pe teren la meciul cu Franţa. Pentru a nu risca, Piţi l-a chemat totuşi la lot pe dinamovistul Cosmin Moţi. Site-ul oficial al UEFA a anunţat că arbitrul rus Serghei Karasev va conduce la centru partida dintre echipa naţională a Luxemburgului şi reprezentativa României.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII