10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDulgheru a eliminat-o pe câştigătoarea de la Wimbledon

Dulgheru a eliminat-o pe câştigătoarea de la Wimbledon

Jucătoarea română care se clasează cel mai bine în circuitul WTA (locul 49) a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova, în turul întâi la US Open. Alexandra este la a treia victorie din carieră în faţa unei tenismene din Top 10, după succesele cu Dinara Safina şi Elena Dementieva.

Alexandra Dulgheru a produs cea mai mare surpriză a primei zile a turneului de mare şlem de la US Open, eliminând-o pe favorita numărul 5, cehoaica Petra Kvitova, campioana de anul acesta de la Wimbledon. Românca de 22 de ani, aflată pe locul 49 WTA, s-a impus în două seturi, scor 7-6, 6-3, într-o partidă care a durat o oră şi 38 de minute. Alexandra putea închide primul set mai repede, însă la 5-4 pentru ea şi-a pierdut serviciul. În tie-break însă nu a mai iertat-o pe Kvitova, iar în setul următor s-a impus mult mai repede.
Statistica a fost de partea lui Dulgheru: a avut un procentaj la primul serviciu de 66%, faţă de doar 49% al adversarei, şi a câştigat 68% din punctele jucate cu primul serviciu, în comparație cu jucătoarea cehă, care a avut un procentaj de doar 50%. Diferenţa însă s-a făcut la numărul de greşeli neforţate, capitol la care Kvitova a fost lider. Ea a comis 52 de greşeli neforţate (13 game-uri), iar românca s-a oprit la 23 de astfel de erori. „Faptul că sunt câştigătoarea ultimului turneu de mare şlem este ceva nou pentru mine. Am simţit presiunea“, a declarat Kvitova după meci. Alexandra Dulgheru a stabilit o premieră: până în acest an, nici o câştigătoare de Wimbledon nu a fost eliminată înainte de turul trei la US Open. Tenismana română, poreclită „Piti“, a vorbit ieri despre victoria în faţa Kvitovei: „Speram că o să fac un meci bun, ea fiind o jucătoare care loveşte puternic. Am încercat să o ţin cât mai departe de fileu. A făcut şi ea greşeli uşoare, şi am simţit-o că este nervoasă, că vrea să câştige, dar am ţinut-o în joc bine. Chiar dacă aş fi pierdut, aş fi fost mulţumită pentru că am fost OK şi am putut să joc. Asta a fost pentru mine cel mai important“.

O înfruntă pe Monica Niculescu în turul doi

Sorţii nu au fost de partea româncelor, Alexandra Dulgheru urmând să o întâlnească în turul de la New York pe Monica Niculescu, jucătoare care a trecut în runda inaugurală de Patricia Mayr-Achleitner din Austria cu un dublu 6-3.
„E păcat într-un fel că jucăm amândouă acum, dar e bine că una dintre noi o să meargă în turul 3“, a adăugat Dulgheru, prima tenismană română care învinge deţinătoarea unui turneu de mare şlem. Astfel, România va avea o reprezentantă în turul al treilea al turneului. Dulgheru şi Niculescu s-au mai întâlnit până acum o singură dată în circuitul profesionist, la Taşkent, în 2010, Monica ieşind învingătoare. Aseară, după închiderea ediţiei, urma să joace în primul tur şi celelalte românce: Sorana Cârstea cu Yanina Wickmayer (Belgia), Simona Halep cu Na Li (China), iar Irina Camelia Begu cu Roberta Vinci (Italia).

Hănescu, eliminat

Victor Hănescu, singurul român prezent pe tabloul principal de la US Open, îşi continuă căderea în ierarhia ATP, nereuşind să treacă de primul tur. Românul, care ocupă locul 72 ATP, a pierdut meciul cu francezul Michael Llodra, favoritul numărul 29 al competiţiei, după ce a condus cu 2-1 la seturi. Francezul s-a impus în cinci seturi, scor 6-2, 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, după două ore şi 48 de minute de joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU