Acasă Local Gorj Scurte ştirti

Scurte ştirti

Tineri rătăciţi pe munte
Doi tineri din Mehedinţi au plecat vineri după-amiază într-o drumeţie în zona Balta Cerbului. Tânărul şi prietena lui au dormit o noapte în cort, însă, după ce au rămas fără apă şi mâncare, şi-au dat seama că s-au rătăcit şi nu mai știu drumul de întoarcere. Aceștia au sunat la 112 să ceară ajutor, iar salvamontiştii din Caraş-Severin au plecat în căutarea lor. Între timp însă, tânărul şi prietena lui au fost găsiţi de câţiva turişti care ştiau drumul de întoarcere şi i-au adus în staţiunea Băile Herculane. Cei doi au spus că s-au rătăcit din cauză că traseul nu ar fi marcat cum trebuie şi au luat-o pe căi greşite.
• Alin Ghiciulescu

Alcool confiscat în Mehedinţi
250 de litri de alcool, în valoare 4.200 de lei, au fost confiscaţi la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii de frontieră mehedinţeni într-o acţiune desfăşurată pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale şi a traficului cu produse accizabile. Alcoolul aparţinea unui cetăţean din localitatea Caransebeş, care nu avea documente de provenienţă a mărfii, şi era destinat comercializării pe piaţa ilegală din judeţul Caraş-Severin. La controlul autoturismului aparţinând lui Lucian Z., de 42 de ani, poliţiştii de frontieră orşoveni au găsit alcoolul în interiorul autovehiculului. Bărbatul cumpărase alcoolul din Orşova cu suma de 600 de euro, intenţinând să-l comercializeze în satele şi comunele din judeţul Caraş-Severin, potrivit declaraţiei lui Valeriu Pera, purtător de cuvânt la IJPF Mehedinţi.
• Alin Ghiciulescu

Primăria Novaci, amendată
Primăria Novaci din judeţul Gorj a fost sancţionată de comisarii Gărzii de Mediu în cursul săptămânii trecute pentru că nu a respectat măsurile impuse cu ocazia efectuării unui control anterior. Autorităţile locale din Novaci trebuia să remedieze toate deficienţele descoperite de comisari la depozitul de gunoi. Din păcate, la cea de-a doua verificare, comisarii au găsit depozitul de gunoi neconform şi au aplicat o amendă de 50.000 de lei Primăriei Novaci. ,,În afară de această amendă, comisarii de mediu au mai sancţionat o societate din Tismana, care ca obiect de activitate silvicultura, cu 10.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a uleiului uzat generat din activităţile desfăşurate“, a declarat Simona Cornea, comisar al GM Gorj.
• Mihaela Floroiu

Peste 10.000 de contracte noi de muncă
Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a anunţat că în cursul lunii august, la nivelul judeţului, s-au înregistrat 12.554 de contracte individuale de muncă noi. Tot în aceeaşi perioadă, 9.421 de contracte individuale de muncă au încetat.
În ultima săptămână, inspectorii ITM Gorj au efectuat 29 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Au fost depistaţi trei angajatori care aveau trei persoane fără forme legale, dintre care o femeie. „Au fost aplicate trei sancţiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 35.000 de lei. Societăţile sancţionate aveau ca obiect de activitate servicii, comerţ şi alimentaţie publică. În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă au fost aplicate 63 de sancţiuni în valoare de 14.000 de lei. Principalele motive pentru aplicarea sancţiunilor au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, neefectuarea controlului medical periodic, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare, la echipamentele de muncă, neefectuarea evaluării riscurilor“, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.
• Mihaela Floroiu

Exit mobile version