6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarca, fără rivală în Europa

Barca, fără rivală în Europa

Catalanii îşi continuă parcursul impecabil, ultima victorie aducându-le un nou trofeu important: Supercupa Europei

Deţinătoarea Ligii Campionilor, FC Barcelona, a câştigat al patrulea trofeu Supercupa Europei din istorie, învingând, la Monte Carlo, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia FC Porto, câştigătoarea Ligii Europa, la care fundaşul român Cristian Săpunaru a fost integralist şi a făcut o partidă foarte bună. Golurile catalanilor au fost reuşite de Messi (‘39) şi Fabregas (‘88). Lusitanii au evoluat din minutul 86 cu un om mai puţin, Rolando primind al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, fiind eliminat. Patru minute mai târziu, un alt jucător de la FC Porto, Guarin, a fost eliminat, direct, pentru un fault asupra lui Mascherano. Antrenorul Barcei, Josep Guardiola, a trimis în teren următorii jucători: Victor Valdes – Alves, Mascherano, Abidal, Adriano (‘63, Busquets) – Keita – Xavi Hernandez, Iniesta – Pedro Rodriguez (‘80, Fabregas), Messi, Villa (‘61, Alexis Sanchez). De cealaltă parte, tehnicianul formaţiei FC Porto, Vitor Pereira, a mizat pe: Helton – Săpunaru, Rolando, Otamendi, Fucile – Souza (‘77, Fernando) – Guarin, Moutinho – Hulk, Kleber (‘77, Belluschi), Cristian Rodriguez (‘69, Varela). Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Danemarca, ce l-a avut la centru pe Bjorn Kuipers, ajutat de asistenţii Erwin Zeinstra şi Berry Simons, rezervă fiind Bas Nijhuis. Richard Liesveld şi Danny Makkelie au fost asistenţi suplimentari. FC Barcelona a mai câştigat Supercupa Europei de trei ori, în 1992, 1997 şi 2009. Gruparea catalană a stabilit un nou record, aceasta fiind a opta prezenţă în Supercupa Europei. Formaţia catalană a dus la 15 numărul de titluri continentale, un record în istoria cluburilor, depăşind astfel gruparea AC Milan, care avea 14 astfel de trofee.

„Pep“ scrie istorie

În urma succesului de vineri seară, Josep Guardiola a devenit al şaselea antrenor, primul din Spania, care reuşeşte să-şi treacă în palmares două trofee de Supercupa Europei, după Raymond Goethals (cu RSC Anderlecht, în 1976 şi 1978), Arrigo Sacchi (cu AC Milan, în 1989 şi 1990), Sir Alex Ferguson (cu Aberdeen FC în 1983 şi Manchester United în 1991), Louis van Gaal (cu Ajax în 1995 şi cu FC Barcelona în 1997) şi Carlo Ancelotti (cu AC Milan, în 2003 şi 2007). Intervievat după victoria obţinută în faţa celor de la FC Porto, „Pep“ a spus că formaţia catalană „va rămâne în istoria fotbalului“. „Aceşti jucători formează o generaţie unică. Această echipă va rămâne în istoria clubului şi a fotbalului“, a spus Guardiola, pentru cotidianul El Mundo Deportivo, citat de Mediafax. „Sunt mulţumit de imaginea clubului. Aceşti jucători sunt competitori excepţionali, nu eşuează niciodată şi sunt de încredere“, a mai spus Guardiola.

Dani Alves, impresionat de Săpunaru

Fundaşul brazilian al echipei FC Barcelona, Dani Alves, s-a declarat impresionat de calităţile fotbalistice pe care le posedă internaţionalul român Cristian Săpunaru. „Săpunaru este un jucător extraordinar, care dă tot ce are mai bun pentru echipa lui“, a spus Dani Alves pentru Dolce Sport, completat de colegul lui Săpunaru de la Porto, Hulk. „Săpunaru este un jucător de care suntem foarte mândri, dar mai întâi de toate este un prieten foarte bun“, a spus și Hulk.
La rândul său, fostul rapidist se bucură că este apreciat în străinătate. „Pe cât de puţin sunt apreciat în România, pe atât de mult sunt apreciat în străinătate. Mă bucur de acest lucru“, a precizat Cristi Săpunaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU