10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGhinion pentru jucătoarele românce la US Open

Ghinion pentru jucătoarele românce la US Open

Halep şi Dulgheru se duelează cu învingătoarele de la Roland Garros (Na Li), respectiv Wimbledon (Petra Kvitova). În schimb, Monica Niculescu va avea parte de o adversară accesibilă, austriaca Patricia Mayr-Achleitner.

Cele cinci jucătoare de tenis din România, calificate direct pe tabloul principal de la US Open, ultimul turneu de mare şlem al anului, care începe luni la Flushing Meadows, au avut ghinion la tragerea la sorţi. Cu excepţia oltencei Monica Niculescu, toate celelalte patru vor întâlni în manşa inaugurală adversare cotate ca favorite.
Simona Halep va juca în primul tur în compania chinezoaicei Na Li, câştigătoarea turneului de la Roland Garros, în timp ce Alexandra Dulgheru o va întâlni pe cehoaica Petra Kvitova, învingătoarea de la Wimbledon. Na Li este favorita numărul 6, în timp ce Kvitova este a cincea favorită la competiţia care va debuta luni.
Nici Irina Begu nu a fost mai norocoasă. Begu, calificată în semifinalele de la Dallas, o va întâlni pe italianca Roberta Vinci, favorita numărul 18, în timp ce Sorana Cârstea va juca în compania belgiencei Yanina Wickmayer, cap de serie numărul 20.  Cea mai norocoasă româncă de pe tabloul principal pare să fi fost Monica Niculescu, care o va avea adversară pe austriaca Patricia Mayr-Achleitner, aceasta nefiind cap de serie.

Hănescu îl întâlneşte pe francezul Llodra

În cadrul turneului masculin de simplu avem un singur reprezentant calificat direct pe tabloul principal, Victor Hănescu, care va juca în compania francezului Michel Llodra, favoritul numărul 29. În cazul în care trece de Llodra, Hănescu va juca în compania învingătorului din meciul dintre sud-africanul Kevin Anderson şi un jucător venit din calificări. Britanicul Andy Murray îşi va începe drumul la competiţia din acest an de la US Open împotriva indianului Somdev Devvarman, iar jucătorul ar putea să dea piept în semifinale cu Rafael Nadal, în cazul în care ambii progresează până în acel tur. Murray, numărul 4 mondial, este singurul jucător din top 4 care nu a reuşit deocamdată să câştige vreun titlu de Mare Şlem, acesta fiind din ce în ce mai motivat în aceste competiţii.

Djokovic, dornic să câştige trofeul

Novak Djokovic şi Roger Federer sunt ambii pe cealaltă jumătate de tablou de la US Open, cei doi jucători fiind, de asemenea, posibili adversari în semifinale. Sârbul Djokovic a câştigat deja în acest an trofeele de la Australian Open şi de la Wimbledon, fiind considerat unul dintre principalii favoriţi la câştigarea ultimului turneu de mare şlem din acest sezon. Singura problemă a sârbului este faptul că suferă de o accidentare la umăr, ce l-a obligat să declare forfait în finala competiţiei de Masters de la Cincinnati, pe care a disputat-o în compania lui Murray. „Sunt mai optimist ca niciodată. Sunt extrem de motivat, să mai obţin un succes, la ultimul turneu de mare şlem. Umărul e bine. Am nevoie doar de câteva zile de odihnă. Nu a fost o problemă gravă, n-a fost nici o ruptură. Doar o inflamaţie minoră, cauzată de faptul că am jucat foarte multe meciuri“, a spus sârbul.

Cîrstea, în finală la Dallas

Sorana Cîrstea, care face pereche la proba de dublu a competiţiei feminine de la Dallas cu Alberta Brianti, s-a calificat în ultimul act, după ce a trecut de Sofia Arvidsson (Suedia) / Casey Dellacqua (Australia), favorite 3. Cîrstea şi Brianti le-au învins pe adversarele lor din semifinale în minimum de seturi, scor 6-3, 6-3. În finală, Sorana ar putea să o întâlnească pe Irina Begu, cea care face pereche la proba de dublu cu Ipek Senoglu din Turcia. Cele două s-au calificat în semifinală şi urmează să le înfrunte pe Alize Cornet (Franţa) şi Pauline Parmentier (Franţa). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS