17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPetre Grigoraş: Noi am fost actorii principali!

Petre Grigoraş: Noi am fost actorii principali!

Tehnicianul echipei Pandurii a remarcat superioritatea echipei sale în disputa cu mult mai titrata CFR Cluj, scor 2-0. Alexandre Cardoso a marcat la primul său joc ca titular pentru gorjeni în acest sezon.

Pandurii a fost echipa mai bună cu CFR Cluj. Agresivă, în sensul pozitiv, şi determinată, trupa lui Petre Grigoraş a evoluat la un nivel ridicat pe tot parcursul partidei şi a oferit puţine şanse clujenilor de a spera. Ocazia lui Kapetanos din minutul 9 şi bara din minutul 90 au fost singurele şanse de gol ale ardelenilor. Ousmane Viera, folosit fundaş dreapta, deşi el s-a consacrat ca stoper, a fost surpriza plăcută a pandurilor, ivorianul având o prestaţie care l-a uimit chiar şi pentru antrenorul său. „Viera a făcut un meci special pentru că a evoluat şi pe un post pe care nu mai jucase de câţiva ani. S-a descurcat admirabil pe ambele faze, am rămas şi eu puţin uimit de centrările pe care le-a dat. E un jucător cu un caracter frumos şi merită apreciat pentru efortul făcut. Mai face şi gafe, dar am încredere în el“, a spus Grig.
Victoria clară a pandurilor, scor 2-0, cu CFR Cluj l-a surprins puţin pe Petre Grigoraş care se aştepta la un meci mai dificil. Tehnicianul afirmă că meritele sunt, în totalitate, ale elevilor săi. „A fost o victorie importantă şi preţioasă. Nu multe echipe vor câştiga cu CFR Cluj, vă garantez. CFR e o echipă foarte bună. Mă bucur foarte mult că echipa a fost într-o formă foarte bună şi a arătat că poate să joace de la egal la egal cu orice adversar din ţară atunci când formează o familie şi joacă toţi. Poate fi considerată o surpriză pentru că o echipă cum e CFR ţinteşte doar locul 1, însă victoria noastră a fost absolut meritată. Vorbim prea mult de CFR. Noi am fost actorii principali“, a declarat Grigoraş.
Valentin Lemnaru, autorul primului gol, a fost răsplătit cu multe aplauze în momentul schimbării. Sosit de la „U“ Cluj la Pandurii, atacantul s-a bucurat că a reuşit să puncteze în poarta rivalei locale a fostei sale echipe. „Pentru mine înseamnă foarte mult «U» Cluj, echipa la care m-am lansat, şi mă bucur foarte mult că am înscris în poarta rivalei, CFR Cluj“, a declarat atacantul.

Cardoso, gol pentru soţie

Revenit după o accidentare la genunchi care i-a compromis returul sezonului trecut, Alexandre Cardoso a fost omul meciului cu CFR Cluj. Titularizat în premieră, în acest campionat, şi pe un post mai puţin obişnuit, cel de fundaş central, brazilianul şi-a încununat evoluţia şi cu un gol. „Mă bucur, în primul rând, că nu am primit gol. CFR este o echipă bună, dar astăzi (luni – n.r.) am fost mai determinaţi şi am meritat să câştigăm. Am jucat cu o echipă care are obiectiv mare şi am câştigat trei puncte importante. Dedic golul soţiei mele şi băieţilor. Fac cinste cu o apă plată, poate şi o bere“, a declarat Cardoso. Brazilianul a fost felicitat pentru gol într‑un mod original de către Petre Grigoraş, cu o palmă peste cap. „A fost un gest controlat, o palmă a fericirii. Mă bucur pentru Cardoso. Venea după o perioadă în care s-a încălzit mai greu. I-a venit şi soţia şi este mai liniştit“, a explicat Grigoraş. Cardoso speră să mai încaseze astfel de palme. „Domnul Grigoraş era fericit. În contextul acesta sper să iau cât mai multe palme“, a replicat şi jucătorul. Alexandre Cardoso a bifat jocul cu numărul 80 pentru Pandurii în Liga I şi a marcat al treilea să gol.

Debut pentru Grigoraş Jr.

 Alexandru Grigoraş, de 21 de ani, fiul tehnicianului de la Pandurii, a debutat în Liga I contra echipei CFR Cluj. Grigoraş Jr. a intrat în prelungiri şi a petrecut pe teren doar 30 de secunde. „A fost un debut. Nu are nici un merit la victoria aceasta, să nu discutăm de el“, a spus Petre Grigoraş. De alt­fel, Pandurii a efectuat toate schimbările foarte târziu contra CFR Cluj, abia din minutul 87. „Echipa era prea închegată să schimb prea devreme. Băcilă a dus meciul mai mult decât mă aşteptam. Şi Voiculeţ cu degetul mare vânăt, Vranjes cu glezna umflată, au strâns din dinţi şi au ajutat echipa. Toţi au dovedit că au fost caractere şi ce am discutat s-a văzut pe teren“, a opinat tehnicianul. Claudiu Voiculeţ şi Stojan Vranjes nu s-au antrenat ieri din cauza problemelor medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU