16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSilviu Lung Jr., urmărit de Piţurcă

Silviu Lung Jr., urmărit de Piţurcă

La Ploieşti, Astra a învins Steaua, scor 2-1, în prim-planul meciului fiind şi câţiva foşti jucători ai Universităţii Craiova. Astfel, un moment foarte important al disputei s-a petrecut în min. 36, la scorul de 0-0: atacantul Stelei, Tatu, i-a furat mingea lui Bruno Miguel (Astra) şi a scăpat singur cu Lung Jr., dar încercarea lui de lob a fost respinsă salvator de fostul portar al Craiovei! Imediat, Astra a deschis scorul printr-un gol marcat din penalti (’38). În repriza a doua, la o greşeală a lui Iliev, Astra a înscris al doilea gol. Disputa s-a încheiat cu 2-1 pentru gazde, golul steliştilor fiind marcat de Mihai Costea. La Astra a debutat şi Valerică Găman, în timp ce Bărboianu, încă nerefăcut, a urmărit întâlnirea din tribună, alături de selecţionerul Victor Piţurcă şi unul dintre secunzi, Florin Marin.

Gîngioveanu, încotro?

Din cauza exluderii temporare a Universităţii din competiţiile organizate de FRF, aproape întreaga echipă a Craiovei din Liga I şi o parte din jucătorii satelitului s-au împrăştiat la alte formaţii din România şi din străinătate. Dintre jucătorii cunoscuţi, doi încă nu au semnat cu nici o formaţie, Gîngioveanu şi Firţulescu, deşi amândoi au avut unele oferte, dar care nu s-au concretizat. Gîngioveanu, care este acum reprezentat de un impresar din Germania, se antrenează de unul singur prin Bănie. „Nu am ce informaţii să ofer presei în acest moment. Când va fi ceva sigur, nu doar discuţii, voi spune încotro plec. Mie îmi pare extrem de rău că Universitatea nu mai este, dar viaţa merge mai departe. Nu fac alte comentarii acum“, a spus „Gângio“.

Torje preferă „Dacia“

După meciul de duminică, Sportul Studenţesc – Dinamo 0-2, doi impresari străini au parafat cu preşedintele executiv al „câinilor“, Cristi Borcea, actele privind vânzarea mijlocaşului Gabriel Torje la gruparea italiană din Serie A, Udinese, conform mediafax.ro. Jucătorul român ar urma să-l înlocuiască pe Alexis Sanchez, vândut în această vară de Udinese la FC Barcelona cu suma de 26 de milioane de euro, plus alte 11,5 milioane de euro, în funcţie de alte clauze. Duminică seară, la „Recursul Etapei“, Torje a spus însă că toate zvonurile despre semnarea unui contract cu Udinese ar fi simple speculaţii de presă, deşi el conform sursei citate a semnat contractul în noaptea de duminică spre luni. Dinamo va primi imediat de la Udinese patru milioane de euro pe loc şi ar putea încasa până la şapte milioane de euro dacă Torje va da satisfacţie în cei patru ani de contract şi dacă va fi vândut mai departe de italieni. Dacă s-ar întâmpla asta, Dinamo ar lua în total şapte milioane de euro, lucru nemaiîntâlnit pentru Liga I după Revoluţie! Udinese este al doilea cel mai vechi club din Italia, după Genoa (1893), fiind fondat în 1896. Culorile tradiţionale: alb-negru. Din 2008, gruparea antrenată de Francesco Guidolin este sponsorizată de Renault, care i-a impus să joace pe tricouri cu Dacia. Torje a fost achiziţionat de Dinamo în 2008 de la Timişoara pentru două milioane de euro.

Porumboiu, atac la Capitală

După ce FRF a comunicat lista jucătorilor convocaţi pentru meciurile cu Luxemburg şi Franţa, patronul grupării din Vaslui, Adrian Porumboiu, şi-a manifestat nemulţumirea pentru faptul că mijlocaşul Lucian Sînmărtean nu a fost selecţionat în echipa naţională, în timp ce alţi jucători, mai slabi în opinia vasluianului, sunt chemaţi la lot. „Când îi convoci pe Cociş şi pe Codrea înaintea lui Sînmărtean înseamnă că-l dai naibii de fotbal! E treaba lor, fac ce vor“. Totodată, Porumboiu a insinuat că gruparea din Vaslui ar fi ocolită de unii jucători din cauza sugestiilor făcute de oameni importanţi din fotbal, dar nu i-a nominalizat pe aceştia. „În septembrie ni se încheie sancţiunea şi vom putea lua fotbalişti liberi de contract. Numai că sunt unii profesionişti şi băgători de seamă cu funcţii importante în fotbalul din România care dirijează jucătorii şi nu îi lasă să semneze cu anumite echipe. Jucătorilor li s-a spus să nu vină cu Vaslui, vor fi uitaţi pe acolo şi nu vor mai veni la anumite loturi. Sunt de o neobrăzare fără seamă!“, a dezvăluit Porumboiu la Premium Liga, pe GSP TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII