10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMinerii au răpus din nou ceferiştii

Minerii au răpus din nou ceferiştii

Stadion: „Municipal“, spectatori – 6.000.
Au marcat: Lemnaru ’40, Cardoso ‘73.
Pandurii: Mingote – Viera, Chiricheş, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ (’89, Cristea), Pintilii, Vranjes –  Băcilă (’87, Brata), Lemnaru (’93, Grigoraş jr.), Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
CFR: Fernandes – Lionn, Cadu, Nuno Diogo, Camora – Mureşan – Sougou (’63, De Zerbi), Bastos, Renan, Ronny (’71, E. Kone) – Kapetanos (’71, Bud). Antrenor: Jorge Costa.
Au arbitrat: C. Balaj – Z. Szekely, C. Danşa.
Cartonaşe galbene: Stromajer, Mingote / Sougou, Kapetanos, Mureşan, Panin.

Schimbarea la faţă promisă de Petre Grigoraş a început cu alcătuirea primului „unsprezece“. Grigoraş a reformat aproape total linia defensivă, surprinzând prin introducerea lui Mingote între buturi, reprofilarea lui Viera fundaş dreapta şi titularizarea lui Cardoso în centru lângă Chiricheş. Şi CFR Cluj a vizat revirimentul printr-o formulă ultraofensivă. Jocul a curs alert, de la o poartă la alta, cu ambiţii duse până la limita regulamentului. Vranjes a şutat puternic pe lângă poartă (‘6), apoi ardelenii au fost mai periculoşi prin Kapetanos (‘9) şi Renan (‘15), dar Mingote a intervenit salutar de fiecare dată. Pandurii a replicat tot prin Vranjes, care a şutat într-un adversar de la limita careului mic servit bine de Stromajer. (‘20). Şi slovenul şi-a încercat norocul de la distanţă, şut respins de Fernandes (‘22). De altfel, şutul de la distanţă a fost arma favorită a celor două echipe, exersată în continuare şi de Bastos (‘24), şi de Voiculeţ (‘25). Până la urmă s-a marcat, iar cei fericiţi au fost gorjenii. Stromajer a centrat de pe stânga, Fernandes a scăpat balonul şi Lemnaru a punctat cu capul (1-0, ‘40).
Încrâncenarea a coborât în iarbă după pauză. Nervii clujenilor au cedat, Panin, rezervă aseară, fiind sancţionat cu cartonaş galben pentru proteste. De Zerbi, abia intrat, a trimis peste poartă de la 18 metri, din lovitură liberă. A înscris, în schimb, Pandurii. Băcilă a centrat din corner, Cardoso s-a înălţat imperial între fundaşii clujeni şi a înscris la colţul scurt (2-0, ‘73). Bucuria golului a fost umbrită de un eveniment nedorit în tribune. Un copil s-a lovit la cap şi a fost transportat de urgenţă la spital. CFR Cluj a avut o bară în prelungiri, prea puţin pentru a emite pretenţii la Târgu Jiu, iar Grigoraş l-a introdus şi pe fiul său, care a debutat în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU