16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCampania de achiziţii, pe final

Campania de achiziţii, pe final

Cele mai multe echipe de la Sport Club Municipal (SCM) Craiova şi-au conturat lotul, iar antrenorii care mai au de făcut cumpărături sunt Liviu Manea (baschet feminin) şi Andelko Mandic (baschet masculin)

Sport Club Municipal (SCM) Craiova are cinci echipe în prima divizie, una de handbal feminin, două de volei şi două de baschet. Spre deosebire de alte cluburi, din cauza bugetului mai mic alocat celor cinci echipe sau din alte motive, la finalul fiecărui sezon marea majoritate a sportivilor părăsesc Bănia, preferând echipe mai tentante. De aceea, în intersezon, antrenorii au de lucru să găsească jucători, preferabil ieftini şi buni.
În această vară, Dan Pascu, antrenorul echipei masculine de volei SCM-U, a avut cele mai puţine bătăi de cap, deoarece a reuşit să păstreze nucleul de jucători. Au plecat Sănduţă, Todoran şi Schiesz şi au venit Ion Ion (de la CSM Bucureşti), Ionuţ Rus (Universitatea Cluj) şi craioveanul Nicolae Ghionea, care a revenit acasă. În lot ar putea fi cooptaţi şi doi juniori de la CN „Nicolae Titulescu“, componenţi ai lotului naţional, Bontea şi Toma.
De la formaţia feminină de volei, antrenată de Puşa Dina, au plecat Anca Paşca şi Vali Rusu şi au fost transferate jucătoarele Brigitte Creangă, Andreea Matei (ambele de la CSS Baia Mare, componente ale lotului naţional de junioare), Alice Kapelovies, o ridicătoare care în ultimii ani a evoluat în prima ligă din Franţa. Ieri, s-a prezentat la antrenament şi sârboaica Stanja Maletic, care evoluează pe post de centru, iar în sezonul trecut a evoluat la Târgu Mureş. În plus, la echipă au revenit Ioana Vasinca şi Ana Maria Udubaşa.
Obiectivul celor două echipe de volei de la SCM-U, care vor debuta în campionat abia pe 22 octombrie, este clasarea în primele opt locuri, iar antrenorii spun că este un obiectiv realizabil.

Lotul de handbal, definitivat

Formaţia de handbal feminin are lotul definitivat, având în vedere că va debuta în Liga Naţională în scurt timp, pe 3 septembrie. Noul antrenor Bogdan Burcea va avea la dispoziţie un lot în care se mai regăsesc doar câteva fete care au îmbrăcat în sezonul trecut tricoul echipei din Bănie. De altfel, handbalistele sunt pe final cu pregătirea, ele urmând să susţină în acest weekend un meci amical la Craiova, deşi în aceeaşi perioadă trebuia să participe la un turneu la Slobozia. „După ce două weekenduri consecutive au mers la turnee amicale la Filiaşi, apoi la Braşov, am decis să nu mai acceptăm invitaţia celor din Slobozia, deoarece era obositor pentru fete. Vom programa un amical la Craiova în compania unui adversar pe care nu îl ştim deocamdată“, a spus un oficial craiovean. Handbalistele de la SCM vor juca meciurile oficiale de pe teren propriu la Filiaşi, deoarece Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova, unde se antrenează, nu este omologată de către FRH.

Baschetbaliştii joacă amical la Piteşti

Echipele de baschet încep campionatul Diviziei A pe 2 octombrie. La feminin, antrenorul Liviu Manea are, deocamdată, la dispoziţie faţă de sezonul trecut o singură jucătoare experimentată, Janina Simionca, şi junioare din Craiova, iar în perioada următoare va începe achiziţiile. La masculin, noul antrenor principal, sârbul Andelko Mandici, care are cetăţenie română, mai are nevoie de câţiva jucători, el făcând până acum achiziţii. Primul sosit a fost sârbul Branislav Tomic, el revenind la echipa olteană de la CSM Bucureşti. Alt transfer este cel al lui Cătălin Petrişor, jucător care evoluează centru, a cochetat cu loturile naţionale până în 20 de ani şi vine de la Timişoara. Alţi jucători anunţaţi de oficialii craioveni ca transferaţi sunt sârbii Danilo Mitrovic (extremă, 2,08 m), Jovan Bazic (fundaş, 1,90 m), americanul Bilal Abdulah, care a evoluat în campionatul universitar de peste Ocean şi românul Constantin Amarghioalei (extremă), care a jucat la Energia Rovinari şi Iaşi. Lotul e completat cu jucătorii craioveni care au evoluat şi în sezonul trecut, cu excepţia fraţilor Corneanu, care au plecat la Giurgiu. Baschetbaliştii craioveni vor susţine joi primul amical, în deplasare, cu echipa din Piteşti. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS