16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn aşteptarea revirimentului

În aşteptarea revirimentului

În disputa cu CFR, Pandurii speră să schimbe în bine jocul neperformant de până acum, iar clujenii nu-şi mai permit paşi greşiţi în lupta pentru titlu

Petre Grigoraş se teme de CFR Cluj, una dintre candidatele la titlu în acest sezon, dar, mai ales, de reacţia propriilor jucători. Dacă oltenii vor răspunde în acelaşi mod ca în etapele precedente, Pandurii pare condamnată la o nouă înfrângere. Grigoraş a stu­diat adversarul şi ştie care sunt secretele obţinerii unui rezultat pozitiv. „Putem scoate un rezultat bun, suntem în stare de aşa ceva, dar avem nevoie de o agresivitate extrem de ridicată întrucât CFR este o echipă care pasează foarte bine, pune accent pe posesie şi are jucători de valoare şi de mare viteză. Dacă le vom da spaţii, vom avea probleme mari. Speranţa noastră este să avem continuitate în joc. Dacă vom juca la fel ca în primele trei etape, sigur nu avem nici o şansă. Doar cu posesie, atitudine şi determinare pe toată durata partidei vom avea şanse reale de a câştiga punct sau chiar puncte“, a declarat Grigoraş.
Deşi tehnicianul echipei din Târgu Jiu nu lua în calcul decât varianta victoriei, acum şi o remiză l-ar mulţumi. „Sincer, m-aş mulţumi şi cu un rezultat de egalitate, asta chiar dacă nu sunt adeptul jumătăţilor de măsură. Nu mă mulţumesc cu puţin, la mine e ori totul, ori nimic, dar în situaţia actuală şi un egal ar fi bun pentru noi, ţinând cont de faptul că apoi avem două jocuri cu două echipe nou-promovate şi, dacă avem o atitudine corespunzătoare, vom putea scoate ceva mai mult şi ne-am echilibra cât de cât punctele pentru începutul acesta de campionat“, a declarat Grig.

Pandurii, neînvinsă în ultimele trei sezoane acasă

CFR Cluj nu a mai învins la Târgu Jiu din 2007, scor 1-0, gol Didi. De atunci, oltenii şi‑au valorificat avantajul terenului propriu, la limită, ce-i drept. De altfel, toate disputele dintre Pandurii şi CFR Cluj au fost echilibrate, un singur joc din seria celor 12 consumate încheindu-se cu o diferenţă mai mare de un gol. Bilanţul este favorabil ardelenilor care au şase victorii, un egal şi cinci înfrângeri. Şi Pandurii, şi CFR Cluj vin acum după înfrângeri şi vor încerca să iasă din pasa proastă. „Am urmărit ultimele lor partide şi cred că au o echipă foarte valoroasă, care are viteză pe ambele flancuri, forţă în zona centrală. Au fundaşi cu experienţă, la mijloc îl au pe Gabi Mureşan, care este un mijlocaş la închidere extrem de valoros. Avem o misiune extrem de grea şi nu ne luăm după statistici. Nu ne gândim că i-am bătut în ultimele meciuri. Şi la meciul cu Dinamo, statistica spunea că nu mai luaserăm bătaie de nu ştiu câţi ani şi ne-au învins“, a comentat Grigoraş.
Pandurii nu poate conta pe Pleaşcă, accidentat, şi pe Paul Batin, iar Băcilă este incert. Nici CFR Cluj nu-l poate folosi pe Peralta. „Jucătorii nou-veniţi la CFR sunt mult peste cei cu care am jucat în returul campionatului trecut. Sunt jucători de calitate. Şi pe partea dreaptă, cu Lionn şi Sougou, şi pe stânga, cu Camora şi Renan, pe Bastos îl ştiam, iar Peralta e unul dintre cei mai buni mijlocaşi ofensivi din ţară şi e un jucător pe care e bine să nu-l ai adversar. Sunt un grup foarte puternic şi, în ciuda înfrângerii din meciul de pe propriul teren cu Mediaş, CFR este una dintre echipele care se vor bate pentru câştigarea campionatului“, a spus Grigoraş.

Stadion: „Municipal“, astăzi, ora 20.30, Antena 1
Formaţii probabile:
Pandurii: Lazar – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Vranjes, Nistor – Stromajer, Lemnaru. Antrenor: Petre Grigoraş.
CFR: Mincă – Lionn, Cadu, Rada, Camora – Hora, G. Mureşan, Renan – Sougou, Ronny, Bastos. Antrenor: Jorge Costa.
Vor arbitra: C. Balaj – Z. Szekely, C. Danşa.

Etapa a 4-a:

Târgu Mureş – Mioveni 2-0, Oţelul – Braşov 1-0  „U“ Cluj – Petrolul 3-2. Astăzi: Mediaş – Sibiu (ora 18.45 Digi Sport 1), Pandurii – CFR Cluj (ora 20.30 Antena 1). Partidele Sp. Stud. – Dinamo, Rapid – Chiajna, Vaslui – Ceahlăul şi Astra – Steaua s-au disputat aseară, după închiderea ediţiei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS