12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDora Mustăţea are nevoie de 750 de euro pentru Europene

Dora Mustăţea are nevoie de 750 de euro pentru Europene

Pugilista craioveană a plătit ieri biletul de avion din banii părinţilor, urmând ca, în perioada următoare, împreună cu antrenorul său de la CFR Marfă IRLU, Ion Dragomir, să facă rost de banii necesari pentru cazare, masă şi asigurarea medicală

Zilele trecute, pe adresa clubului CFR Marfă IRLU Craiova a sosit un fax de la Federaţia Română de Box (FRB) în care se comunicau următoarele: „Sportiva Dora Mustăţea, de la CS CFR Marfă IRLU Craiova, face parte din lotul care va reprezenta România la Campionatul European de box, senioare, programat în perioada 16 – 23 octombrie, în Olanda, la Rotterdam. Era o veste foarte bună pentru pugilista craioveană şi antrenorii săi de la club, Ion Dragomir şi Marcel Sârba, numai că în acelaşi fax se precizează că „toate cheltuielile vor fi suportate de club“, deoarece Federaţia nu are bani. Conform spuselor antrenorului Dragomir, costurile participării sportivei la Europene s-ar ridica la 750 de euro, iar clubul „ceferist“ este sărac.
Nici antrenorii, nici părinţii Dorei nu au vrut ca munca sportivei de 22 de ani să se ducă pe apa sâmbetei şi au făcut un prim pas pentru participarea acesteia la Europene.
Părinţii pugilistei au achitat suma de 240 de euro pentru a cumpăra biletul de avion pe ruta Bucureşti – Rotterdam, ieri fiind făcută rezervarea.
„Biletul trebuia cumpărat acum, să nu se scumpească. Părinţii mă susţin şi
mi-au dat 240 de euro să plătesc transportul, dar nu pot mai mult. Le este destul de greu să înţeleagă că, deşi reprezint România, trebuie să merg la competiţii cu bani de acasă. Antrenorul meu, domnul Dragomir, a făcut adrese la Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj, la primărie şi va face şi la prefectură. Îmi doresc să particip la Europene şi, ca orice sportiv, deşi sunt la prima participare, vreau să obţin medalie“, a spus ieri Dora Mustăţea.

Dragomir: E criză,
dar Dora merită
să participe

Ion Dragomir face un apel la oamenii cu bani din Craiova, care o pot ajuta pe Dora: „Sperăm să primim un sprijin cât de mic de la primărie şi regiile sale şi de unde am mai făcut adrese. Şi oamenii cu firme pot să ne ajute, pentru că le vom face contract de sponsorizare. Este o fată talentată, care şi-a câştigat dreptul de participare la Europene în urma rezultatelor bune obţinute în ţară.
Ştiu că este criză, dar merită să i se acorde o şansă. Vom încerca şi noi, ca club, să o ajutăm cu cât putem. Federaţia nu are bani să plătească cheltuielile celor opt fete care fac parte din lotul pentru Campionatul European. De obicei, ei promit că cine ia medalie va primi înapoi o parte din banii cheltuiţi“.
Antrenorul Dorei Mustăţea a menţionat că Direcţia pentru Tineret şi Sport Dolj o va sprijini pe aceasta cu o alimentaţie de efort, timp de două luni. Mai exact, sportiva va primi bonuri de masă în valoare de 500 de lei (250 de lei pe lună).
Conform calculelor oficialilor FRB, cazarea şi masa la Rotterdam costă 75 de euro pe zi de persoană, diurna 17,5 euro pe zi, asigurarea medicală 30 de lei, iar transportul 240 de euro.

Dora Mustăţea, carte de vizită
Performanţele Dorei Mustăţea: locul 5 la Campionatele Europene de junioare şi tineret (2008); locul 3 la Campionatul Naţional de junioare (2008); locul 1 la Campionatul Naţional de toamnă, junioare (2008); locul 3 la Campionatul Naţional de tineret (2009); locul 2 la Cupa României de tineret (2009); locul 1 la Campionatul Naţional de tineret (2010); locul 1 la Cupa României de tineret (2010); locul 2 la Campionatul Naţional de senioare (2011); locul 1 la Cupa României de senioare (2011)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII