12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPetre Grigoraş: Am fost de Divizia C spre B!

Petre Grigoraş: Am fost de Divizia C spre B!

Dinamo Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 2-0
Stadion
“Dinamo Central”
Au marcat: Dănciulescu ’47, M. Nicolae ’72-pen.
Dinamo: Bălgrădean – L. Rus, Dr. Grigore, Moţi, Diabate – D. Kone, C. Munteanu (’87, Pătraşcu) – Torje (’78, Scarlatache), Dănciulescu, Bakaj (’46, D. Stoica) – M. Nicolae.
Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Pandurii: Lazar – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii (’73, Nistor), Vranjes – Lemnaru (’74, Cardoso), Stromajer, Brata (’46, Batin). Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Moţi, M. Nicolae, Bakaj, Grigore / Chiricheş, Brata, Vlad, Lazar
Au arbitrat: A. Ilyeş – P. Gaşpar, A. Constantinescu.
 

Pandurii a pierdut lamentabil pe terenul liderului Dinamo, scor 0-2, „ajutată“ şi de arbitrajul penibil al brigăzii conduse de debutantul Adrian Ilyeş

Deşi îşi pusese speranţe într-un rezultat bun în „Ştefan cel Mare“, mai ales că Dinamo nu a avut parte de susţinerea suporterilor, tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, a trebuit să se recunoască învins după evoluţia deplorabilă din repriza a doua a elevilor săi. „Cel mai dureros e că am evoluat lamentabil. În partea a doua am fost inexistenţi şi le-am uşurat munca dinamoviştilor. Se pare că nu ne-au priit tribunele goale de data asta. Înaintea meciului aveam speranţe la mai mult, măcar un punct, dar, din păcate, am avut un joc foarte, foarte slab, lucru care mă îngrijorează. Dacă vom evolua la fel cu CFR Cluj, vom adăuga o înfrângere la zestre. Am avut patru jucători la loturile naţionale şi poate entuziasmul de acolo le-a cauzat. Oricum, evoluţia jucătorilor a fost mult sub aşteptările mele. În prima repriză am avut câteva sclipiri, dar, dacă nu marchezi, nu poţi scoate 0-0 în «Ştefan cel Mare» nici în 100 de ani“, a declarat Grigoraş.

Ilyeş şi Gaşpar
au făcut praf meciul

Şi arbitrii au prins o zi proastă, centralul debutant Adrian Ilyeş şi asistentul Petru Gaşpar făcându-se de râs în mai multe rânduri. Cei doi au greşit în şase faze: patru pro-Dinamo, iar două pro-Pandurii. Grigoraş nu a comentat prestaţia arbitrilor, punându-şi la zid doar propriii jucători: „Arbitrajul a fost în nota evoluţiei noastre, adică foarte slab. Dar e vorba de un arbitru tânăr şi nu trebuie pus la zid. Mai degrabă jucătorii mei trebuie pentru că nu am reuşit să-i aduc la un nivel de Divizia A. Astăzi (sâmbătă – n.r.) au fost de Divizia C spre B. Sunt dezamăgit pentru că nu cred că o echipă poate uita fotbalul în trei luni, atunci când ne dominam toate adversarele şi ne impuneam jocul. Cele patru puncte acumulate până acum sunt în conformitate cu jocul, mai multe nu meritam“, a spus Grigoraş.

O repriză zmei,
alta căţei

Oltenii au început cum a vrut Grigoraş, cu determinare, tupeu şi ambiţie şi în zece minute şi-au creat deja două ocazii bune, prin Voiculeţ (‘4) şi Vranjes (‘9). Şmecheria lui Torje, care s-a aruncat în careul oltenilor şi l-a impresionat pe debutantul Ilyeş, era să încline balanţa nemeritat, dar Cătălin Munteanu a făcut dreptate ratând penaltiul (‘11). Arbitrii au greşit şi pentru Pandurii, asistentul Gaşpar semnalizând eronat ofsaid la golul lui M. Niculae (‘21). Jocul s-a mutat până la finalul primei runde în terenul gazdelor, iar ocaziile au curs degeaba pentru că precizia „oltenilor“ – Vranjes, în două rânduri, şi Stromajer – a avut de suferit. Ilyeş a mai greşit o dată, iertându-l pe Bakaj de un roşu meritat la o intrare criminală la Pintilii, iar repriza s-a terminat nedecis pe fondul superiorităţii pandurilor şi al greşelilor mari de arbitraj. Metamorfoză inexplicabilă a pandurilor după pauză. Afişând o lehamite generală la ieşirea de la cabine, jucătorii lui Grigoraş au oferit pe tavă victoria „câinilor“. Deşi s-a vrut ofensiv prin introducerea inutilului Batin, Grigoraş s-a văzut taxat de bătrânul Dănciulescu la două minute de la reluare. Niculae a centrat cu acordul lui Viera, iar Dănciulescu, supravegheat cu privirea de proaspăt internaţionalul Chiricheş, a reluat cu latul din şase metri pentru 1-0 (‘47). Recitalul lui Dinamo a continuat într-un ritm debordant, iar Torje, foarte activ, a obţinut un nou penalti, şi de această dată contestabil. M. Niculae a şutat jos, la colţ, şi a adus liniştea în haită (2-0, ‘72). Doar Lazar s-a luptat până la capăt şi a rezistat cu brio asediului, limitând umilinţa.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII