14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţi, apă bem, apă jucăm!

Piţi, apă bem, apă jucăm!

Amical
San Marino – România 0-1
Stadion
„Olimpico“ (Serravalle).
A marcat: Herea ‘72.
San Marino: A. Simoncini – F. Vitaioli (‘50, Bugli), Andreini, Bollini (‘68, Gasperoni), Della Vale – D. Simoncini (‘57, Bacchiochi), M. Vitaioli, Cervellini, Mazza (‘86, Montagna) – Selva, Marani (‘76, Nanni).
Selecţioner: Giampaolo Mazza.
România: Tătăruşanu – Nicoliţă (‘80, Luchin), Gardoş, Chiricheş, Şt. Radu – T. Bălan (‘46, Cociş), G. Mureşan (‘46, Pintilii), Cr. Tănase – Torje (‘73, Strătilă), Curelea (‘83, Nicoară), Chipciu (‘46, Herea).
Selecţioner: Victor Piţurcă.
A arbitrat: Gianluca Rocchi (Italia).
 

Jucătorii care au băut apă plată cu lămâie au savurat din plin victoria la limită cu reprezentativa statului San Marino, „lanterna roşie“ din clasamentul FIFA

Fără Adi Mutu şi Gabi Tamaş, excluşi din lot după ce au fost prinşi că au ciocnit un pahar la masa de prânz, plus că au întârziat cu o oră revenirea la hotel pentru odihnă, naţionala României a obţinut o victorie la limită, şi foarte muncită, scor 1-0, în amicalul disputat miercuri seară, de la Serravalle, cu reprezentativa micuţului stat San Marino. Tricolorii, în majoritate debutanţi la naţională, care au consumat doar din baxurile de apă aduse din ţară, au încercat în permanenţă să joace în echipă, însă, în realitate, fiecare jucător era preocupat să demonstreze ce poate, desconsiderând adversarul, unul foarte-foarte modest, de altfel. Nu puţine au fost momentele când căpitanul Bănel Nicoliţă şi colegii săi au lăsat impresia că joacă la întâmplare, iar în faţa porţii adverse nimeni nu a părut lucid şi capabil să facă diferenţa. Românii au fost enervaţi probabil de dârzenia cu care se apărau gazdele, dovadă fiind faptul că de multe ori au apelat la principiul „tare şi după ea“, ceea ce le-a uşurat misiunea elevilor lui Giampaolo Mazza. Inclusiv golul lui Ovidiu Herea, picat în minutul 72, a părut întâmplător, dar nu mai contează, pentru că România a evitat o mare ruşine, un egal cu ocupanta locului 203 (ultimul) în clasamentul FIFA.
După acest joc amical, concluzia este că am „pensionat“ doi jucători extrem de valoroşi şi că selecţionerul Victor Piţurcă are mult de muncă pentru formarea unei noi echipe competitive, întrucât jucătorii din campionatul intern par să progreseze foarte greu.

„Perspectivele
sunt bune“

La finalul meciului, Victor Piţurcă a declarat că este mulţumit de joc şi de jucători, însă a admis pe parcurs că unii jucători sunt limitaţi şi că alte variante nu prea are. „În general, sunt mulţumit, pentru că am avut ocazia să văd mulţi jucători la un amical cu o echipă mai slabă din punct de vedere valoric. S-au străduit, au alergat mult, păcat că am ratat multe ocazii. Puteam să terminăm şi la patru-cinci goluri diferenţă. Cred că este un început bun pentru mulţi dintre aceşti jucători. Perspectivele sunt bune. Nu are nici o importanţă ce se va spune în ţară, important este ce vom face în continuare. Cu siguranţă că la meciurile următoare se vor regăsi unii dintre jucătorii care au evoluat astăzi (miercuri – n.r.), pentru că alţii nu sunt. Înaintea acestui joc am avut multe probleme şi nu înţeleg de ce. Unele campionate nu au început încă, dar jucătorii noştri sunt accidentaţi, ceea ce a fost o mare problemă pentru mine. Toţi băieţii au încercat să dea totul, însă unii se ridică peste nivel. Vom analiza toată această perioadă şi acest joc şi, cu siguranţă, vom putea alege cea mai bună strategie pentru viitor. Cred că a fost un stagiu benefic pentru ceea ce vom face în continuare, pentru că am evaluat disponibilităţile unor jucători“, a spus selecţionerul României, la Digi Sport. „Nu sunt şanse să revină Chivu şi Rădoi la echipa naţională, nu am discutat cu ei. Poate cu Chivu voi avea o discuţie înaintea celor două meciuri (cu Luxemburg şi Franţa, din preliminariile Euro-2012 – n.r.), mi-aş dori să revină la echipa naţională“, a completat Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII