12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucătorilor Craiovei nu li se poate îngrădi dreptul la muncă

Jucătorilor Craiovei nu li se poate îngrădi dreptul la muncă

Adrian Stângaciu (foto), directorul Direcţiei Juridice a FRF, a precizat că e dreptul autorităţilor locale, dar şi al oricărei alte persoane să facă planuri şi să caute soluţii pentru înfiinţarea unei noi formaţii în Bănie

Ieri, GdS l-a chestionat pe oficialul federaţiei despre statutul jucătorilor Universităţii Craiova din momentul în care Comitetul Executiv a comunicat excluderea provizorie a Ştiinţei.
– Clubul patronat de Adrian Mititelu a comunicat că orice legitimare a oricărui fotbalist aflat sub contract cu Universitatea Craiova ar fi un abuz, o ilegalitate. Cum comentaţi?
– FC Universitatea Craiova a dat nenumărate comunicate numai în ideea de a opri plecarea jucătorilor de la clubul oltean.
– Într-un asemenea comunicat, se spune, printre altele, că excluderea provizorie de către FRF a Universităţii contravine statului FIFA. Lămuriţi-ne!
– Nu doresc să fac comentarii şi nu pot să vă ofer detalii.
– E vorba totuşi de o informaţie de presă, de ce nu puteţi?
– Eu sunt un oficial al FRF şi nu pot face comentarii deoarece aceste argumente vor fi folosite în instanţă ca apărări faţă de ceea ce domnul Mititelu invoca. A preciza în acest moment care sunt argumentele noastre ar însemna doar să îi comunic domnului Mititelu ce apărări urmează să facem în procesele pe care acesta le-a intentat FRF. Ca atare, ne abţinem de la comentarii. Comitetul Executiv a comunicat decizia de excludere provizorie a Universităţii Craiova, aşa că lucrurile sunt clare.

Universitatea a formulat recurs, dar apoi nu l-a timbrat!

– Ce se întâmplă cu fotbaliştii Universităţii Craiova?
–  Din moment ce jucătorii Universităţii ajung să fie legitimaţi de către Direcţiile Competente ale FRF/LPF sau chiar să li se acorde „cartea verde“ de către Departamentul Relaţii Internaţionale, în temeiul hotărârilor Comisiilor, al prevederilor regulamentare, asta este!
– A existat însă un caz: FRF nu i-a eliberat lui Dănănae „cartea verde“ decât luni, deşi ruşii de la Tom Tomsk au cerut-o de o săptămână, iar impresarul jucătorului a declarat că nu înţelege de ce FRF nu eliberează jucătorilor Craiovei acest act necesar transferului din moment ce fotbaliştii Universităţii sunt liberi să plece?!
– Dănănae nu este un caz special. Pur şi simplu majoritatea, dacă nu chiar toţi jucătorii care au fost legitimaţi la Universitatea Craiova, au depus memorii la FRF. Faptul că SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA a formulat recurs împotriva deciziei Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor (recurs netimbrat, de altfel) a determinat întârzierea eliberării „cărţii verzi“ (certificat internaţional de transfer – n.r.), deoarece nu se putea elibera acest document până la soluţionarea definitivă a cauzei.

Echipă nouă,
cu respectarea statutului FRF

– FC Universitatea susţine că jucătorii nu pot semna cereri de legitimare noi cu alte cluburi deoarece efectele excluderii provizorii nu înseamnă că aceştia devin liberi faţă de raporturile contractuale cu clubul privat al lui Mititelu, iar dumneavoastră spuneţi ceea ce a afirmat şi secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, şi anume că jucătorii Craiovei sunt liberi să plece de la Universitatea. Am înţeles bine?
– Din punctul nostru de vedere, aşa este. Atâta timp cât clubul nu îşi mai poate îndeplini obiectul de activitate, nu mai participă în competiţiile organizate de FRF, jucătorii ce să facă? Ei sunt jucători profesionişti, nu li se poate îngrădi dreptul la muncă.
– În Craiova se vorbeşte de o nouă echipă, cum vedeţi această idee?
– E dreptul autorităţilor locale, dar şi al oricărei alte persoane să facă planuri, să caute soluţii ş.a.m.d. Dacă se respectă statutul FRF, din punctul nostru de vedere, nu este nici o problemă, este OK.

Participarea în Liga a II-a, la mâna adunării generale a FRF

– Ce se întâmplă dacă Adunarea Generală a FRF nu validează decizia Comitetului Executiv privind excluderea provizorie a Universităţii Craiova?
– Dacă se întâmplă ca Adunarea Generală a FRF, din diverse considerente, să refuze validarea deciziei Comitetului Executiv al FRF, atunci FC Universitatea Craiova ar putea fi repusă în drepturile sale.
– Ce înseamnă asta?
– Revenirea în Liga a II-a. Cu o precizare: Universitatea Craiova va avea doar dreptul de a participa în competiţie, nu şi dreptul asupra contractelor jucătorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII