10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, în centrul atenţiei

Mutu, în centrul atenţiei

Amicalul de astăzi cu San Marino este mai important pentru Adrian Mutu decât pentru naţionala României, decarul tricolorilor având şansa să-l egaleze şi chiar să-l depăşească pe Gică Hagi în privinţa numărului de goluri marcate

Refuzată de Argentina şi Uzbekistan, România s-a consolat să joace un amical cu San Marino, care va avea loc astăzi, de la ora 21.30, la Serravalle, acesta fiind meciul de redebut al lui Victor Piţurcă în funcţia de selecţioner. Întâlnirea cu reprezentativa micuţului stat nu a prezentat un interes prea mare pentru televiziunile de la noi din ţară, dovadă fiind faptul că până ieri, la închiderea ediţiei, nimeni nu plătise drepturile de transmisie, chiar dacă acestea nu ar fi depăşit 50.000 de euro.
Cu toate acestea, meciul cu San Marino este important, mai ales pentru Adrian Mutu, care, dacă va înscrie de trei ori, îl va egala pe Gică Hagi în topul celor mai buni marcatori din istoria naţionalei României. Atacantul de la Cesena a înscris până în prezent 32 de goluri (în 70 de meciuri), iar „Regele“ e lider, cu 35 de goluri în 125 de partide. Gică Hagi ar avea astfel al doilea record bătut, după ce Dorinel Munteanu l-a depăşit la numărul de selecţii, antrenorul Oţelului fiind primul, cu 134.
Fostul căpitan al echipei naţionale, Gheorghe Hagi, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că nu îi va purta deloc pică lui Adrian Mutu dacă îi va egala sau depăşi recordul, atenţionându-l în schimb că va trebui să-l invite la o masă şi să comenteze fiecare gol reuşit la naţională. „Când Mutu marchează şi mă depăşeşte trebuie să mă invite, să îmi dea o masă. Dacă tot mă depăşeşte, să dea şi el o masă, să comentăm golurile. Sperăm să depăşească recordul, cu cât mai repede, cu atât mai bine“, a afirmat Gică Hagi, conform Mediafax. „Eu am fost un jucător foarte bun, Mutu e şi el un jucător foarte bun. Pentru mine, lucrul ăsta este foarte clar. El este un lider, când a venit la echipa naţională a făcut-o cu plăcere, a dat totul. Mutu e un mare fotbalist al României şi trebuie respectat“, a explicat Hagi.

Piţi i-a mobilizat pe tricolori

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, aşteaptă multe de la amicalul cu San Marino, iar după cum a alcătuit primul „unsprezece“ la antrenamentele de la Rimini, a lăsat impresia că se va baza pe jucătorii noi. Altfel, Piţi a admis că va căuta să formeze un nou lot de jucători cu care să abordeze meciurile rămase din actuala campanie de calificare la Euro, dar, mai ales, pentru preliminariile Mondialului din Brazilia, din 2014. Presa centrală a notat că „unsprezecele“ lui Piţurcă de luni dimineaţă a fost următorul: Pantilimon – Nicoliţă, Tamaş, Şt. Radu, Nicoară – T. Bălan, G. Mureşan, Cr. Tănase – Torje, Curelea, Mutu. Cel de ieri a a semănat în mare parte, doar că pionii importanţi au fost încercaţi în alte zone ale terenului: Pantilimon – Nicoliţă, Tamaş, Chiricheş, Şt. Radu – T. Bălan, G. Mureşan, Cr. Tănase – Torje, Mutu, Chipciu.
Victor Piţurcă a vorbit ieri despre atmosfera de la lot şi despre modul cum au decurs pregătirile la Rimini, punctând că jucătorii tineri nu trebuie să se simtă timoraţi în prezenţa lui Mutu, care va fi şi căpitanul naţionalei de acum înainte. „Este foarte cald, din cauza umezelii se respiră cu dificultate în condiţii de efort mare, dar sunt sigur că jucătorii vor da totul la partida cu San Marino. Până la urmă, această întâlnire este un antrenament cu public şi vreau, mai ales de la jucătorii noi, să văd determinare şi să nu fie timoraţi că joacă în aceeaşi echipă cu Mutu. Este greşit dacă noi credem că suntem vedete în jocul de miercuri (azi – n.r.). Vedete sunt olandezii, spaniolii, englezii… Noi, deocadată, suntem destul de jos şi trebuie să muncim ca să ne revenim“, a spus Piţurcă, pentru GSP. „Sper ca la ora meciului să nu se simtă oboseala, pentru că a fost un stagiu greu, cu antrenamente intense. Pe Tamaş, Mutu şi pe Ştefan Radu i-am simţit mai relaxaţi decât pe ceilalţi. E normal, au mai multă experienţă, se află în plină pregătire fizică la echipele de club. Sper ca partida cu San Marino să-mi demonstreze, în mare, pe cine mă pot baza în viitor“, a completat Victor Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII