12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIoana Roşca, pe val

Ioana Roşca, pe val

Tenismana de la CSM Craiova şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul european la categoria de vârstă 16 ani. Luna viitoare, Ioana va participa cu echipa României la Campionatul Mondial din Mexic.

Jucătoarea de tenis Ioana Loredana Roşca, legitimată la CSM Craiova, traversează o perioadă foarte bună. Sportiva care luna viitoare va împlini 15 ani, care este considerată una dintre speranţele „sportului alb“ din România, a avut evoluţii apreciate la competiţiile la care a participat în ultima vreme.
La începutul lunii iunie, Ioana a devenit campioană naţională la categoria de vârstă U16 (sub 16 ani), după ce a învins-o în finală pe Cristina Ene (CS Sportul Studenţesc), în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-2. În iarnă, sportiva care se pregăteşte la Oradea sub îndrumarea antrenorului Ionuţ Hodişan ocupase locul trei la campionatul naţional.
După Campionatul Naţional de vară, tenismana care provine dintr-o familie de sportivi a participat la două competiţii în străinătate. Prima a fost în Germania, la Bruchkoebe, campioana României ajungând până în sferturile de finală, apoi a urmat un turneu în Cehia, la Plzen, de categoria a treia, din calendarul ITF. Venită din calificări, Ioana a câştigat turneul după ce a depăşit-o clar în finală pe Darya Lebesheva din Belarus cu scorul de 6-1, 6-2.

Bronz european
la echipe

În luna iulie, sportiva de la CSM Craiova a mers la Moscova, unde a participat la Campionatul European, categoria 16 ani. La simplu a pierdut în turul trei (primii 32), iar la dublu, unde a făcut pereche cu Cristina Ene, a obţinut locul trei. Perechea Roşca/Ene, favorită nr. 3, a fost depăşită în semifinale de Anett Kontaveit/Tatjana Vorobjova (ambele din Estonia), scor 6-2, 2-6, 13-11, acestea din urmă câştigând competiţia.
A urmat o altă acţiune a lotului naţional de 16 ani la Curtea de Argeş, calificările pentru Summer Cup. În finală, echipa României a trecut de Germania cu scorul de 2-1. Ioana Roşca a câştigat ambele meciuri pe care le-a jucat. Ea a învins-o cu 4-6, 6-2, 6-2 pe Nabel Jana, iar la dublu, împreună cu Ioana Ducu, a depăşit perechea Antonia Lottner/Majilena Pedersen, cu 2-6, 6-2, 6-3. Singurul punct pierdut de românce a fost în cea de-a doua partidă de simplu, acolo unde Ilka Csoregi s-a retras din motive medicale, la scorul de 3-6, 6-4 în disputa cu Antonia Lottner.
Româncele s-au prezentat la turneul final al Summer Cup U16 din Elveţia fără o jucătoare importantă, Ilka Csoregi, iar absenţa sa a contat. În primul tur al turneului disputat la Leysin, România a fost depăşită cu 2-1 de echipa Marii Britanii. Ioana a bifat o victorie la simplu, dar a pierdut la dublu.
În partida pentru stabilirea ocupantelor locurilor 5 şi 6, România a fost învinsă cu 2-1 de Germania. Craioveanca a disputat un singur meci, la simplu, cedând în faţa Janei Nabel, scor 4-6, 4-6.
Zilele acestea, talentata tenismană care ocupă locul 1 în clasamentul european la categoria de vârstă 16 ani şi locul 9 la general participă la un turneu în Slovacia, la Zilina (G4). Vor urma participări la turneul de 10.000 de dolari de la Arad, turneul de la Budapesta (G2) şi alte două de aceeaşi categorie în Serbia, la Pancevo şi NoviSad. Clasată în primele şase echipe la European Summer Cup, echipa României Under 16 a câştigat dreptul de participare la Campionatul Mondial, care va avea loc în Mexic, începând cu 29 septembrie.
În aceeaşi perioadă se desfăşoară şi Mastersul Europei, care reuneşte primele opt sportive la categoria de vârstă 16, iar Ioana, care este pe primul loc în clasament, nu ştie încă la care dintre cele două competiţii va renunţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII