10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGugu şi Roman, tot în Liga I

Gugu şi Roman, tot în Liga I

După o aventură care a durat mai bine de o săptămână, timp în care internaţionalul de tineret al Craiovei, Costinel Gugu, a fost dat dispărut, acesta s-a aflat în probe la FCM Târgu Mureş, împreună cu Buleică. Antrenorul Ovidiu Sabău a decis să-l oprească în lot doar pe Gugu, iar acesta a ajuns, prin intermediul impresarului, la o înţelegere cu gruparea mureşeană până în 2014 . „A parafat cu noi un contract pe trei ani, aveam nevoie de un plus în defensivă. Vrem ca în această campanie de transferuri să mai aducem un atacant“, a spus Aurelian Băbuţan, director general la FCM Târgu Mureş, citat de prosport.ro.
„Încă n-am semnat contractul, probabil că în după-amiaza acestei zile (ieri – n.r.) voi semna cu FCM Târgu Mureş. Impresarul meu a definitivat toate detaliile, adică voi fi din nou în Liga I. Am avut o ofertă de la Dinamo, am refuzat-o, dar nu doresc să intru în detalii. Sper ca acest pas, la FCM Târgu Mureş, să fie benefic pentru cariera mea fotbalistică. Voi face totul ca să demonstrez celor de aici că au făcut o alegere bună. Normal că doresc să devin un fotbalist cu nume, cum se spune. Îmi pare extrem de rău că n-am continuat fotbalul la Universitatea Craiova. Regret enorm că echipa Băniei nu mai este“,  a spus ieri, pentru GdS, Costinel Gugu.
Un alt talent al Universităţii, atacantul Mihai Roman, component al naţionalei U19, a ajuns la o înţelegere tot cu o grupare din Liga I, nou-promovata Petrolul Ploieşti.

Turculeanu: Idee târzie pentru acest sezon

Prefectul de Dolj a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va lua legătura cu Ion Turculeanu, în prezent observator federal, pentru a i se oferi sfaturi juridice în legătură cu posibilitatea înfiinţării unei echipe în Bănie. Întrebat despre acest subiect, Turculeanu a declarat pentru GdS: „Am auzit de această intenţie a domnului prefect încă de săptămâna trecută. Nu fac, deocamdată, alte comentarii, dar mi se pare cam târziu! Este doar o părere. Sunt în concediu în Belgia, la Anvers, dar revin la începutul săptămânii viitoare în Bănie. Sunt de acord să ajut renaşterea fotbalului din Craiova, dar trebuie, mai întâi, să văd ce doresc oficialităţile de la mine. Cred că, pentru acest sezon fotbalistic, 2011/2012, este destul de târziu să se poată împlini o asemenea idee, dar nu şi imposibil“. La o săptămână după ce anunţase presa că se va întâlni cu Mircea Sandu, prefectul Giugea a fost la FRF luni, exact în ziua când preşedintele Mircea Sandu pleca în Italia cu lotul naţional! De altfel, Mircea Sandu a fost şi la sfârşitul săptămânii trecute plecat din România.

Dănănae a primit „verde“ pentru Siberia

După ce fundaşul Ovidiu Dănănae a semnat contractul de joc cu echipa rusească Tom Tomsk, fostul jucător al Universităţii a avut probleme cu obţinerea cărţii verzi de la FRF. În cele din urmă, luni după-amiază FRF a eliberat Certificatul internaţional de transfer („cartea verde“), iar acum Dănănae poate fi folosit de Tomsk în meciurile oficiale. „De ieri (luni – n.r.), când a fost eliberată în sfârşit cartea verde, totul este OK pentru Ovidiu Dănănae. Urmează debutul lui oficial la echipă“, a spus pentru GdS impresarul jucătorului, Ana Maria Prodan.
Dănănae a semnat contract pe trei sezoane cu  Tom Tomsk din postură de fotbalist liber de contract. La aceeaşi formaţie din prima ligă a Rusiei s-a aflat în probe şi Marius Constantin (Rapid), dar transferul acestuia a picat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII