15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, relaxaţi înaintea confruntării cu San Marino

Tricolorii, relaxaţi înaintea confruntării cu San Marino

Naţionala României a ajuns ieri după-amiază la Rimini, urmând ca mâine să dea o „fugă“ până în San Marino, pentru un joc amical cu reprezentativa micuţului stat european

Naţionala României a aterizat ieri după-amiază la Rimini, pentru amicalul cu San Marino, care se va disputa mâine, de la ora 21.30, la Serravalle. La plecarea de pe aeroportul „Henri Coandă“, tricolorii au arătat multă relaxare şi au surprins prin numărul mare de baxuri de apă plată luate pentru cele aproximativ trei zile petrecute în Italia şi San Marino. „E foarte scump la Rimini, mai ales în această perioadă, în care staţiunea este plină. Oricum, noi plătim absolut totul: deplasare, cazare, diurne, iar cei din San Marino nu au decât obligaţia de a organiza partida. Costurile sunt destul de ridicate, însă trebuia ca acest stagiu de pregătire să se încheie cu un meci internaţional“, a explicat unul dintre membrii staff-ului român, pentru GSP.
Din delegaţia deplasată în Italia face parte şi Mircea Sandu, şeful FRF dorind să vadă pe viu cum evoluează echipa la primul meci de la revenirea lui Victor Piţurcă şi cu aproape o lună înainte de partida cu Franţa, din preliminariile CE 2012.
Singurul stranier care a făcut deplasarea în Italia din Bucureşti a fost Răzvan Cociş, care a avut timp să ajungă din Rusia, ceilalţi fiind încă prinşi cu „treabă“ la echipele de club, care au disputat meciuri în weekend şi urmează să ajungă direct în Italia. La Rimini vor mai sosi şi Adrian Mutu, Gabi Tamaş şi Ştefan Radu. Iată lotul pe care se va baza Victor Piţurcă la jocul cu San Marino: portari: Tătăruşanu, Pantilimon; fundaşi: Luchin, Nicoliţă, Gardoş, Tamaş, Chiricheş, Şt. Radu, Nicoară, Mureşan, Pintilii; mijlocaşi: Cociş, T. Bălan, Cr. Tănase, M. Cristescu, Torje, Strătilă; atacanţi: Chipciu, Herea, Curelea, Mutu.
Ieri seară, de la 19.30, naţionala României a susţinut primul antrenament pe pământ italian, în programul lui Victor Piţurcă figurând astăzi alte două şedinte de pregătire. Mâine, la ora 11.30, se va efectua deplasarea spre Serravalle cu autocarul.

Piţi mizează pe sistemul 4-3-3

Selecţionerul Victor Piţurcă a spus că tricolorii s-au prezentat foarte bine la antrenamente şi că va folosi sistemul 4-3-3 pentru viitoarele confruntări, considerând că se potriveşte cel mai bine lui Mutu şi compania. „Sunt mulţumit de modul în care s-au prezentat băieţii la această primă acţiune, împreună cu mine. Sunt satisfăcut în primul rând pentru faptul că se străduiesc să respecte ce le cer şi, chiar dacă a fost vorba de doar câteva zile, am observat progrese. Sunt mulţumit de toţi. Au potenţial şi sunt talentaţi. Ca să fie la fel de buni ca fotbaliştii de la acel turneu final trebuie însă să muncească foarte mult de acum înainte. Oricum, există fotbalişti buni în ţară! Eu nu sunt dintre cei care spun că România nu mai are fotbalişti. Putem face o echipă competitivă“, a concluzionat Piţi, pentru prosport.ro. „Căpitanul îl numesc eu. În acest moment, Mutu este fotbalistul care întruneşte toate condiţiile pentru a fi căpitanul României“, a completat Victor Piţurcă.

Raţ ar fi vrut
şi el la lot

Internaţionalul român Răzvan Raţ a afirmat că îşi doreşte enorm să revină la echipa naţională, regretând că nu poate fi alături de Victor Piţurcă la prima sa acţiune ca selecţioner. „Momentan mă antrenez separat şi sper să revin săptămâna viitoare. E posibil să îmi pierd locul în prima echipă, de aceea îmi doresc să revin cât mai repede şi să demonstrez că merit să joc. Îmi pare rău că nu ajung la naţională, fiind şi prima acţiune a lui Victor Piţurcă. Vreau să revin la antrenamente, să mă întorc în prima echipă la Şahtior şi să fiu din nou la naţională“, a spus Răzvan Raţ, la DolceSport. Jucătorul oltean a vorbit şi despre posibilitatea ca Adrian Mutu să devină cel mai bun marcator al naţionalei: „Are şansa, acum depinde de el, de ce se va întâmpla în meci. Echipa nu trebuie să joace ca el să depăşească acest record, trebuie să joace să câştige. O să mă mândresc că am fost coleg cu cel mai bun marcator din istoria României. Să dea patru goluri!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU