7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucătorii Ştiinţei, liberi să plece

Jucătorii Ştiinţei, liberi să plece

Finanţatorul Universităţii Craiova a postat pe site-ul ziarului propriu un comunicat prin care a reamintit ceea ce din 20 iulie încoace a declarat la toate posturile TV, şi anume că „orice legitimare la alte cluburi a jucătorilor aflaţi sub contract şi legitimaţi la SC Fotbal Club U Craiova SA, în baza Hotărârii Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie 2011, prin care s-a decis excluderea provizorie a clubului FC Universitatea Craiova, este abuzivă şi nelegală (…) Conform legislaţiei naţionale, hotărârea de excludere provizorie a Comitetului Executiv nu produce efecte până la validarea sa în Adunarea Generală“.
Vineri, Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că FC Universitatea Craiova este în insolvenţă, motiv pentru care jucătorii oltenilor sunt liberi să plece la orice club vor, fără ca gruparea finanţată de Adrian Mititelu să mai poată lua vreun ban pe ei. „Am auzit toate declaraţiile recente ale domnului Mititelu. Haideţi s-o lămurim: fotbaliştii Craiovei erau sub sechestru asigurator. Apoi, FRF a decis să excludă provizoriu echipa din toate competiţiile, însă decizia se aplică imediat, conform regulamentului. Ulterior, Ministerul Justiţiei a hotărât că Universitatea Craiova este în insolvenţă! Aşadar, jucătorii nu mai au valoare contabilă, deci pot pleca unde vor, sunt liberi“, a spus oficialul LPF la Radio GSP.

Probleme cu cartea verde?

În ciuda acestei declaraţii a lui Vali Alexandru, impresarul Ana-Maria Prodan a dezvăluit presei că FRF a refuzat să-i ofere lui Dănănae cartea verde pentru a se transfera din postură de jucător liber de contract. „Nu pot să înţeleg ce se întâmplă! Cei de la FRF refuză să ne ofere cartea verde, iar ruşii m-au anunţat că, dacă nu o vor primi până vineri, transferul va pica! Dacă se va întâmpla acest lucru, vreau să văd de unde va scoate federaţia aproape un milion şi jumătate de euro, să-i plătească lui Dănănae contractul pe care îl avea acolo“, a spus Ana-Maria Prodan. Până la închiderea ediţiei, nu s-a comunicat dacă Dănănae a primit cartea verde.
Steaua, Astra şi Dinamo sunt echipele care au transferat până în acest moment jucători de la Universitatea Craiova. Oficialii cluburilor susţin că jucătorii au fost legitimaţi la LPF şi au drept de joc.

Doar Săceanu,
la antrenamente!

Vineri dimineaţă, sub coordonarea antrenorului George Biţă, 12 jucători ai Universităţii au efectuat un antrenament, probabil ultimul. Dintre cei 12, doar unul era de la echipa mare, Robert Săceanu, restul erau juniori de la grupele celor născuţi în 1992 şi 1993. După Geo Mişu, internaţional Under 17, deja transferat la Dinamo, s-ar părea că şi Căle ar fi aproape de un transfer în Ştefan cel Mare. Totodată, alţi doi juniori talentaţi ai Craiovei, Badea şi Lupu (născuţi în 1993), ar putea semna cu Sheriff Tiraspol. Cei trei nu au participat vineri la antrenamente.
Şedinţele de pregătire din ultimele zile s-au desfăşurat fără a fi prezent medicul echipei, care a părăsit şi el gruparea din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

54 COMENTARII