6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞi prefectul vrea echipă

Şi prefectul vrea echipă

Din iniţiativa prefectului Nicolae Giugea, ieri-dimineaţă patru componenţi ai Craiovei Maxima – Nicolae Negrilă, Nae Tilihoi, Costică Donose şi Sorin Cîrţu – au discutat cu oficialul judeţului despre înfiinţarea unei echipe în Craiova şi care să activeze în acest sezon fotbalistic.
Prefectul a explicat mass-media că intenţionează să continue dialogul şi cu celelalte autorităţi din Craiova – Consiliul Judeţean, Primăria Băniei, dar şi cu forurile fotbalistice din Capitală, FRF şi LPF. În anticamera prefectului s-a aflat şi preşedintele grupării Prometeu, iar zvonurile duc spre un proiect de echipă pe scheletul echipei Prometeu, în prezent în Liga a III-a.

Giugea: Să reinventăm, să readucem pe firmament Universitatea

 „Am discutat cu o parte dintre jucătorii Maximei, unii nu au venit. Am simţit spiritul Craiovei Maxima! Toţi îşi doresc să reinventăm, să readucem pe firmament Universitatea Craiova. Eu o să am nişte discuţii şi cu autorităţile locale şi sunt convins că vom găsi o formulă de dialog. Apoi, voi avea discuţii şi cu forurile fotbalului românesc să vedem ce se poate face la Craiova totuşi. Încă nu e târziu, dacă reuşim să ne mobilizăm
într-un timp scurt. Am stabilit să facem nişte paşi, cu nişte termene precise. Pentru început, dialogul“, a spus, printre altele, Giugea. El a adăugat că se va consulta şi cu Ion Turculeanu, în prezent observator LPF, şi a lăsat să se înţeleagă că nu exclude un dialog şi cu finanţatorul Adrian Mititelu.

Cîrţu: O nouă echipă, cu implicarea autorităţilor

Sorin Cîrţu, antrenorul care a cucerit ultimul event al Universităţii în 1991, a pledat pentru o nouă formaţie în Craiova. „Primul lucru care trebuie făcut, aşa cum am stabilit aici, la discuţiile cu prefectul, este să se pună de acord autorităţile – primărie, prefectură, consiliul judeţean – pentru finanţarea unei echipe. Şi asta cât mai repede! Să vedem dacă se mai poate face ceva pentru înscrierea în Liga a II-a. Dacă nu se poate, se va pleca din Liga a III-a. Deci, o viitoare echipă, chiar cu riscul de a se pleca cu un handicap. Eu văd fotbalul în Craiova obligatoriu cu implicarea autorităţilor, care să deţină cel puţin 51 la sută, astfel ca să nu se mai dea posibilitatea unei persoane fizice – şi să se întâmple ce s-a întâmplat în Craiova – să ducă echipa în altă parte sau s-o ducă la acest faliment“, a afirmat Sorinaccio.

Negrilă: Problema trebuie rezolvată
cu Mititelu

Fostul fundaş al Craiovei Maxima, Nicolae Negrilă, a declarat: „Prefectul a vorbit cu noi despre nişte intenţii. Ştiinţa este însă unică şi tot la Mititelu trebuie ajuns şi rezolvată problema. Cum? Să existe o înţelegere din partea lui Victor Piţurcă şi datoria aceea a Universităţii către Piţi să se reeşaloneze, iar Universitatea să joace în Liga a II-a. Restul, cu o nouă echipă peste noapte, sunt vorbe, să fim realişti“.

Mititelu: Un partid vrea să facă echipă
în Craiova

Imediat după întâlnirea de la prefectură, finanţatorul Universităţii a vorbit la Sport.ro despre demersul autorităţilor Băniei. „După şase ani în care nimeni nu a ridicat un deget, acum sunt persoane care se interesează. E o iniţiativă frumoasă, trebuie încurajată. Două echipe în Craiova nu e un lucru rău. Aşteptăm ca echipa aia să câştige campionate şi cupe! Neţoiu şi fraţii Becali vor veni cu jucătorii. Probabil că aia va fi adevărata Craiova.
Începând din anul 2012, prefecturile şi primăriile nu mai pot fi acţionare la un club de fotbal. Echipa care va avea printre acţionari o societate publică va fi dezafiliată.
Cîrţu a întreţinut şase ani această stare de antipatie. Nu a văzut nimic bun în ceea ce am făcut. Decizia de excludere temporară vine de la Craiova. E vorba de un partid politic care vrea să facă echipă la Craiova.
Care e priceperea lor? În afară că au fost mari fotbalişti, nu s-a mai văzut nimic după ei. Cîrţu în anii ‘90 a făcut treabă bună, dar nu aş vrea să dezvălui cum a făcut el atunci. Eu nu aş face niciodată aşa“, a spus Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

60 COMENTARII