13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMediaşul şi Dinamo, la momentul adevărului

Mediaşul şi Dinamo, la momentul adevărului

Formaţiile româneşti din Europa League vor da astăzi un test extrem de important, în care îşi demonstrează valoarea

Plecată în Germania cu gândul să nu se facă de râs, Gaz Metan Mediaş a dat o replică bună, mult peste aşteptări, celor de la FSV Mainz, terminând la egalitate, scor 1-1, disputa de pe „Coface Arena“, din prima manşă a turului trei preliminar al Europa League. Astăzi, de la ora 20.00 (Digi Sport 1), în manşa a doua, lucrurile vor sta altfel, pentru că este un joc de totul sau nimic, iar golul marcat în deplasare este doar un mic avantaj pentru ardeleni, întrucât nemţii lui Thomas Tuchel au anunţat răspicat că vin la Mediaş să atace. „Nu trebuie să ne fie frică în perspectiva meciului retur. Putem câştiga în România“, a declarat Tuchel, care ar putea alinia următorul „unsprezece“: H. Muller – Bungert, Svensson, Noveski, Pospech – Polanski, Soto – Risse, Allagui, Stieber – Ujah.
De partea cealaltă, „strategul“ formaţiei Gaz Metan Mediaş, Cristi Pustai, speră ca echipa sa să uite de eşecul cu Dinamo, din campionat, şi să se concentreze asupra disputei din Europa League, considerând că sunt şanse de calificare în faza următoare. „Trebuie să uităm meciul cu Dinamo şi să fim pregătiţi înaintea partidei cu Mainz. Manşa secundă va fi mult mai dificilă decât prima, deoarece sezonul trecut Mainz a fost a treia într-un clasament al celor mai bune echipe în jocurile din deplasare“, a spus Pustai, conform site-ului UEFA. „Meciurile din campionatul intern sunt complet diferite faţă de cele din cupele europene“, a adăugat Pustai, care va putea conta în această confruntare cu Mainz şi pe Paul Pârvulescu, accidentat în meciul tur.
Gaz Metan Mediaş ar putea începe partida cu următorii jucători: Pleşca – Trtovaci, Hoban, Khubutia, Markovici – Todea, Breeveld – C. Petre, Bawab, Pârvulescu – Liţu.

Ciobotariu crede
în calificare

Cealaltă reprezentantă a României, Dinamo Bucureşti, are şi ea de demonstrat că meciul tur din „Ştefan cel Mare“, încheiat la egalitate, scor 2-2, a fost doar un accident şi că formaţia NK Varazdin nu poate produce surpriza. Antrenorul „câinilor“, Liviu Ciobotariu, a declarat la plecarea spre Croaţia că formaţia sa are puterea să întoarcă rezultatul în manşa tur-retur, programată astăzi, de la ora 18.00 (Digi Sport 1). „Nu avem emoţii. E adevărat că rezultatul din tur nu ne este favorabil, însă avem un moral bun după victoria de la Mediaş. Ştiu că ne aşteaptă un joc dificil. Ne dorim să ne calificăm şi pentru asta avem nevoie de victorie. Suntem pregătiţi şi am încredere în băieţi că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a ne califica. Cred că Dinamo are puterea să întoarcă rezultatul din tur. În afară de Bakaj, care este suspendat, şi Grigore – accidentat, îl mai avem pe Alexe cu un semn de întrebare. Sunt însă jucători în lot care-i pot înlocui. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, am făcut un joc bun la Mediaş şi vrem să avem continuitate în rezultate“, a spus Ciobotariu, care nu a exclus posibilitatea de a folosi în Croaţia tot „unsprezecele“ din tur: Bălgrădean – Rus, Scalatache, Moţi, Diabate – Torje, D. Kone, C. Munteanu, Alexe – Dănciulescu, M. Niculae.
„Dinamo este echipa mai bună, dar clar rezultatul ne dă dreptul să fim optimişti şi vom face tot posibilul să o eliminăm“, a punctat tehnicianul croaţilor, Samir Toplak, care ar putea miza pe: Krkleci – Tkalcici, Susaci, Gluhak, Simek – Brlecici, Aganovici – Sacer, Glavina, Golubar – Vugrineci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU