22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăzarii se pregătesc să încheie campania de achiziţii

Găzarii se pregătesc să încheie campania de achiziţii

Oficialii olteni au mai cooptat trei jucători importanţi pentru Cosmin Bodea, dar sunt pe cale să tragă linie în privinţa transferurilor

Deşi a plecat în cantonamentul din Ungaria cu un lot de 22 de jucători, antrenorul Cosmin Bodea a primit în continuare „ajutoare“ de la conducerea Gaz Metan CFR Craiova. În prima zi petrecută la Debrecen şi-a făcut apariţia portarul Mihai Şteţca, iar ieri-dimineaţă s-au prezentat şi Liviu Rusu, şi Viorel Şaim, urmând ca astăzi să „aterizeze“ şi un fundaş central sârb, Kosic, dar acesta va trebui să-i convingă pe tehnicienii olteni că merită să rămână la echipă. Liviu Rusu este un fundaş stânga, care are 30 de ani, 1,80 metri şi 75 de kg, iar în cartea sa de vizită sunt trecute formaţiile Sportul Studenţesc (1999 – 2006 şi 2008 – 2011), FC Naţional (2006 – 2007) şi Unirea Urziceni (2007 – 2008). La rândul său, Viorel Şaim este un mijlocaş de 21 de ani, vine de la FCM Târgu Mureş şi a mai jucat sub comanda lui Cosmin Bodea în trecut, urmând să parafeze astăzi înţelegerea cu gruparea olteană.
Un alt „tun“ pe care sunt gata să-l dea găzarii este Mihai Roman. Fostul atacant al Universităţii Craiova şi al naţionalei Under 19 a României şi-a dat acceptul să evolueze pe „Municipalul“ din Severin, iar ieri-seară era aşteptat să semneze contractul.
„Cu acestea putem spune că s-a încheiat campania de achiziţii. Vom avea un lot de 26-27 de jucători, plus sârbul Kosic, dacă va confirma, iar concluzia este că suntem acoperiţi pe toate posturile. Nu ne-am aruncat să oferim salarii uriaşe, cum au făcut alţii, ci îi vom stimula pe jucători cu sume frumoase pentru rezultatele pozitive. Sunt slabe şanse să mai vină altcineva. Noi, cei din conducere, ne-am făcut datoria. De acum încolo trebuie să punem la punct relaţiile de joc, iar asta este treaba staff-ului tehnic, în care noi avem mare încredere“, a punctat preşedintele Răzvan Lupu.

„Seria noastră este mult mai grea decât cealaltă“

Preşedintele clubului Gaz Metan CFR, Răzvan Lupu, a vorbit puţin şi despre repartizarea echipelor în cele două serii, considerând că există diferenţă de valoare între ele, dar spunând că are încredere în echipa sa. „Seria noastră (seria a II-a – n.r.) este mult mai grea decât cealaltă, aşa a fost tot timpul. Sunt echipe puternice precum Timişoara, Bistriţa, UTA, dar nu ne este frică. Vom lupta cu toată lumea. Avem toate condiţiile la Severin, am reuşit să facem un lot competitiv, avem un staff bun şi cred că ne vom atinge obiectivul, adică poziţionarea în primele şase locuri din clasament“, a comentat Lupu.
La Debrecen, Cosmin Cruşoveanu şi compania au efectuat câte două şedinţe de pregătire pe zi, iar astăzi vor susţine un joc amical, al doilea pe pământ ungar, adversara găzarilor fiind formaţia Balmazujvarosi (Liga a III-a Ungaria). „Dacă va semna şi Roman diseară (ieri – n.r.), mâine va fi şi el prezent în Ungaria, în cantonament. Poate şi joacă… Oricum, mai sunt două meciuri amicale în acest stagiu de la Debrecen şi trebuie să intre în ritm, să se acomodeze, deci nu se pune problema să nu facă deplasarea, chiar dacă mai sunt doar câteva zile de cantonament. La întoarcere, după ce vom discuta şi cu antrenorii, vom stabili încă două partide de verificare. La ultima ne gândim să facem şi prezentarea echipei, dar o să vedem ce va fi“, a conchis Răzvan Lupu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII