14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalafatul va juca în Liga a III-a

Calafatul va juca în Liga a III-a

După „mariajul“ eşuat cu FC Drobeta, soldat cu desfiinţarea echipei, conducătorii Calafatului au reuşit să-şi găsească un loc în Liga a III-a, aşa cum şi-au dorit. „Am rezolvat o problemă care ne chinuia de mult timp. Am bătut palma cu cei de la Ghecon Lăpuşata, nişte oameni adevăraţi, de cuvânt, şi vom evolua în locul lor, în Liga a III-a. Actele sunt la judecătorie, nu sunt deloc probleme, am preluat totul la zero, nu cum s-a întâmplat cu Drobeta, când ne-am trezit cu datorii peste datorii“, a spus viceprimarul Calafatului, Doru Mituleţu. „Zilele acestea o să mergem la federaţie să vedem dacă putem să-i schimbăm denumirea în Dunărea Calafat. În mod normal, se poate. Regulamentul spune că, dacă schimbi denumirea şi sediul clubului, nu poţi promova timp de trei ani, ceea ce pe noi nu ne deranjează, pentru că nu vrem deocamdată în Liga a II-a. Vrem să întrebăm, să primim acceptul, nu să ne trezim cu alte probleme. Dacă nu primim undă verde, vom evolua sub denumirea de Ghecon Lăpuşata, iar până anul viitor avem timp să ne punem la punct cu documentele şi să trecem la Dunărea Calafat“, a punctat Mituleţu.

„Avem un lot bunicel“

În privinţa staff-ului tehnic şi a lotului de jucători, Doru Mituleţu a spus că echipa se va baza pe „produsele“ din Calafat în cea mai mare parte, dar că vor fi aduşi şi din împrejurimi, în funcţie de lipsuri. „Antrenor principal este Valentin Ghiţă, iar în acte este Emil Trăistaru. Lotul pe care îl avem cuprinde calafeteni şi jucători din apropiere. Practic, este vechea echipă a Dunării, dar încercăm să mai aducem fotbalişti şi din judeţ, în funcţie de posturile solicitate de staff-ul tehnic. Le vom oferi casă şi masă celor pe care îi vom coopta. Echipa s-a pregătit până acum pe plan local şi nu va pleca nicăieri, pentru că avem toate condiţiile aici. Am jucat şi un amical zilele trecute cu Piatra Olt, echipă care va juca în Liga a II-a, am câştigat cu 2-1, deci avem un lot bunicel. O să mai luăm două-trei partide de pregătire, pentru că mai este destul timp până pe 19 august, când începe campionatul, şi trebuie să reglăm jocul“, a punctat Doru Mituleţu.
Lotul calafetenilor îi cuprinde pe următorii: portar: Vali Ghiţă; fundaşi: George Uşurelu, Ionuţ Burcă, Ştefan Logoviceanu, Marius Riza, Constantin Mitrică, Emil Iancu; mijlocaşi: Andrei Popa, Mădălin Iancu, Relu Bică, Cristian Sârbu, Cătălin Brebenel, Florin Ciovică, Robert Scarşin; atacanţi: Ovidiu Relea, Cosmin Chiva, Alin Sârbu, Constantin Popa, Răzvan Dorobanţu, Cosmin Dumitru şi Giani Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII