6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldo a purtat noroc României

Ronaldo a purtat noroc României

Starul cariocas a avut „mână bună“ la tragerea la sorţi de sâmbătă, de la Rio de Janeiro, repartizându-ne într-o grupă accesibilă în preliminariile CM din Brazilia

Reprezentativa României va întâlni selecţionatele Olandei, Turciei, Ungariei, Estoniei şi Andorrei în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, conform tragerii la sorţi de sâmbătă seară, de la Rio de Janeiro, informează Mediafax. Tragerea la sorţi pentru zona Europa a fost efectuată de fostul mare fotbalist Ronaldo Luiz Nazario de Lima şi de jucătorul echipei FC Santos, Paulo Ganso.
Olanda este vicecampioana mondială en-titre şi ocupanta poziţiei secunde în clasamentul FIFA. „Ţara lalelelor“ este o „veche cunoştinţă“ a României, care a mai fost adversară în preliminariile CM 2006 şi CE 2008. De asemenea, Olanda a fost adversara României la Euro 2008. La toate întâlnirile cu olandezii, selecţionerul României a fost Victor Piţurcă. La rândul lor, Turcia ocupă locul 24 în clasamentul FIFA, Ungaria se află pe poziţia 47, estonienii erau pe 79 în ultimul top FIFA, iar Andorra pe 203.
„Repartiţia“ din Europa, care va da 13 selecţionate la turneul final, s-a făcut astfel: Grupa A: Croaţia, Serbia, Belgia, Scoţia, Macedonia, Ţara Galilor; Grupa B: Italia, Danemarca, Cehia, Bulgaria, Armenia, Malta; Grupa C: Germania, Suedia, Irlanda, Austria, Insulele Feroe, Kazahstan; Grupa F: Portugalia, Rusia, Israel, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Luxemburg; Grupa G: Grecia, Slovacia, Bosnia-Herţegovina, Lituania, Letonia, Liechtenstein; Grupa H: Anglia, Muntenegru, Ucraina, Polonia, Republica Moldova, San Marino; Grupa I: Spania, Franţa, Belarus, Georgia, Finlanda.
Câştigătoarele celor nouă grupe se califică direct la turneul final, cele mai bune opt formaţii de pe locul doi vor susţine patru meciuri de baraj (tur – retur). Echipele câştigătoare vor merge şi ele în Brazilia, care este calificată direct în calitate de gazdă. Preliminariile CM 2014 se vor disputa în perioada 7 septembrie 2012 – 15 octombrie 2013.

Optimismul primează
în tabăra noastră

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că grupa D este extrem de grea, însă este încrezător că România se va bate cu şanse reale „cel puţin pentru locul doi“. „Este o grupă extrem de grea, în care vom reîntâlni vicecampioana mondială, vechii noştri prieteni, dar şi ai mei personali, pe care i-am întâlnit şi în campaniile trecute, şi la EURO 2008. În acelaşi timp, ne vom confrunta şi cu echipe care tind să devină din ce în ce mai puternice şi care trebuie tratate aşa cum se cuvine. Am încredere că ne vom putea bate cu şanse reale cel puţin pentru locul doi“, a declarat Piţurcă pentru frf.ro.
Mult mai încântat de adversare a fost preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. „Este o grupă excelentă pentru România, chiar şi Olanda poate fi depăşită. Dintre toate adversarele din urna aia, chiar este cel mai mic rău. Iar la norocul lui Piţi şi ştiinţa lui, se califică sigur. În procente avem 50 la sută şanse pentru primul loc şi 50 la sută şanse la locul doi. Trebuie să fim atenţi cu Olanda, ei mi se par cei mai periculoşi. Iar la meciul cu Ungaria, vă garantez eu, Mitică Dragomir, că vor fi 55.000 de spectatori pe stadion la Bucureşti şi 55.000 de români în jurul stadionului“, a declarat Dragomir pentru Mediafax.
La rândul său, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că Olanda este favorita grupei D de calificare la CM 2014, apreciind că România, Turcia şi Ungaria vor lupta pentru locul doi. „E o grupă echilibrată, cu trei adversare foarte bune, Olanda, Turcia şi Ungaria. Eu cred că Olanda e clar favorita grupei, este echipa cea mai puternică. Sunt trei echipe totuşi care se vor bate pentru locul doi: Turcia, Ungaria şi România. Dar eu cred că nici Estonia nu trebuie scoasă din cursă. Oricum, Andorra şi Estonia sunt două echipe de la care nu ai voie să nu iei şase puncte. Dacă picam cu Norvegia sau Grecia în grupă, era clar că şansele noastre creşteau, dar nici aşa nu e rău. Cred că ne putem bate pentru locul doi“, a declarat Sandu.

Ungurii şi olandezii
se tem de noi

Selecţionerul Ungariei, Egervari Sandor, a declarat că, din urna a patra, România este cel mai puternic adversar pe care îl putea întâlni echipa sa. „Nu pot spune că e grupa pe care o visam, dar putea fi şi mai rău. Olanda este favorita grupei, şi cred că o luptă teribilă, pentru locul doi, va fi dusă între Turcia, România şi echipa noastră. Din urna a patra, România este cel mai greu adversar posibil şi era de evitat. Eu zic că avem şanse la poziţia a doua. Cunoaştem foarte bine naţionala Olandei, în viitor vom studia cum trebuie şi celelalte adversare. Vom juca şi un amical cu Bulgaria la un moment dat, lucru care ar fi benefic în perspectiva întâlnirilor cu Turcia şi România“, a spus Egervari, pentru Nemzeti Sport.
Mijlocaşul olandez Mark Van Bommel a declarat, după tragerea la sorţi a grupelor de calificare, la CM 2014, că naţionala ţării sale este favorita grupei D, dar că România şi Turcia sunt adversare dificile. „Calităţile noastre ne impun ca favoriţi ai grupei, suntem neînvinşi în grupa de calificare la Euro 2012 şi, după părerea mea, noi avem prima şansă de calificare. Am jucat în ultimii ani şi cu Turcia, şi cu Ungaria, şi cu România. Turcia şi România sunt adversare dificile, mai ales pe terenul lor, în faţa unui public ostil. Mă bucur că nu am căzut cu Franţa, spre exemplu“, a spus Van Bommel, pentru cotidianul De Telegraaf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII