17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPublicul, al doisprezecelea jucător

Publicul, al doisprezecelea jucător

Pandurii Târgu Jiu – FC Braşov
Stadion
„Municipal“ (Târgu Jiu), astăzi, ora 18.30 (DigiSport).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Lazar – Rusu, Viera, Chiricheş, Vlad – Nistor, Pintilii, Vranjes – Lemnaru, Batin, Stromajer.
Antrenor: Petre Grigoraş.
FC Braşov: Felgueiras – Madeira, Cr. Munteanu, Majernik, Cr. Ionescu – Toloza – Chipciu, Cristescu, Stângă, DiStefano – Hadnagy.
Antrenor: Daniel Isăilă.

După nouă luni de exil la Severin, Pandurii revine pe „Municipalul“ din Târgu Jiu cu ocazia jocului cu FC Braşov din etapa a doua a sezonului. Cu acest prilej, gorjenii inaugurează gazonul, precum şi vestiarele complet renovate. Dacă la capitolul infrastructură pandurii sunt de acum fruntaşi, fanii aşteaptă şi un joc pe măsură al echipei lui Petre Grigoraş. „Publicul din Târgu Jiu e învăţat cu o echipă care se bate la retrogradare sau a retrogradat de două ori. Aşa că surpriza cea mai mare ar fi să începem cu dreptul şi să avem un parcurs bun, să ieşim din tiparele ultimilor ani. Depinde de noi, de jocul nostru şi avem un avantaj că jucăm pe teren propriu şi poate foamea de fotbal a publicului din Târgu Jiu ne va ajuta să câştigăm. De la meci la meci aştept îmbunătăţirea relaţiilor de joc, a jocului per total al echipei, mai ales a jocului ofensiv“, a spus Petre Grigoraş.
Sub comanda lui Grig, echipa Pandurii a evoluat doar două jocuri la Târgu Jiu, cu Sportul (1-0), în Liga I, şi cu „U“ Craiova (0-2), în Cupa României.
Deşi a făcut multe schimbări în pauza competiţională faţă de sezonul trecut, FC Braşov nu şi-a pierdut din competitivitate. Pandurii sunt datori însă să înceapă cu dreptul acasă. „Este cel mai important examen pentru că urmează două săptămâni de pauză şi ar fi fantastic pentru noi dacă am reuşi să adunăm patru puncte după două etape. Ar fi o performanţă. Cert este că nu va fi un meci uşor. Vă aduceţi aminte că şi anul trecut FC Braşov ne-a pus mari probleme, am reuşit norocos să câştigăm pe final, iar în retur am fost învinşi. Nu ştiu dacă arăta mai bine FC Braşov anul trecut. Au un pas în faţa noastră pentru că au câştigat prima partidă. Se pare că plecările unor jucători nu au afectat echipa, din contră. Cei care au venit s-au adaptat foarte bine. Săptămâna trecută au mai venit doi jucători, unul dintre ei a trecut pe la Real Madrid. Obiectivul stabilit de FC Braşov e unul din locurile 1-5, deci meci de meci va trebui să câştige cât mai multe puncte. Ca şi la Piatra Neamţ, sunt jucători necunoscuţi nouă, dar e foarte important cum jucăm noi“, a declarat Grigoraş.

Maximum trei schimbări

Pandurii şi FC Braşov s-au întâlnit doar în ultimele trei sezoane ale Ligii I. Disputele au fost mereu echilibrate, însă ardelenii au un bilanţ pozitiv, trei victorii, un egal şi două înfrângeri. Acasă, oltenii sunt neînvinşi, reuşind două victorii, 2-1 (2010-2011) şi 1-0 (2009-2010), şi un egal, 0-0 (2008-2009). După plecarea lui Grecu la U Cluj, Petre Grigoraş este obligat să recurgă la modificări în primul „11“, dar acestea nu vor fi numeroase. „E posibil să apară unele schimbări. Nu foarte multe, maximum trei. Sper ca acest nou campionat să fi început în minutul 46 la Piatra Neamţ. 100% jucătorii sunt motivaţi. Sunt convins că atitudinea şi jocul echipei vor fi total diferite faţă de prima etapă“, a mai afirmat Grigoraş. Pleaşcă, accidentat, şi Voiculeţ, suspendat, sunt marile absenţe, iar Băcilă este incert. „Băcilă are şanse să fie în lot. E încă sub antibiotic, are o infecţie care l-a scos din joc la Piatra Neamţ. Ne mai gândim cât poate să evolueze dacă o va face. Sperăm să fie apt. Orice jucător de bază este important. Contează şi absenţa lui Pleaşcă, dar şi a lui Voiculeţ“, a comentat Grigoraş. 

Interes mare

Clubul Pandurii a emis abonamente pentru sezonul 2011-2012, jumătate din locurile arenei din Târgu Jiu fiind acontate încă din primele zile. Circa 4.000 de abonamente au fost deja distribuite. Gorjenii au pus în vânzare şi bilete pentru jocul cu FC Braşov: 5 lei la peluze, 10 lei la tribuna I şi II şi 20 la tribuna 0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII