27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuveţii, liber la transferuri

Juveţii, liber la transferuri

Adrian Mititelu vorbeşte despre imposibilitatea dezafilierii clubului Universitatea Craiova, în timp ce LPF îl contrazice şi acceptă să legitimeze ca liberi de contract jucătorii alb-albaştri care şi-au găsit deja echipe

Patronul Universităţii Craiova se bate cu morile de vânt şi o ţine pe-a lui, considerând că nimeni nu are cum să-l dea afară din fotbal. „Jucătorii nu pot deveni liberi, au plecat la indicaţiile unora şi altora. Lung Jr. şi Ologu n-au cum să joace la Astra, decât dacă Adunarea Generală decide asta, dar şi acea decizie poate fi atacată. Am demarat procedurile de contestare a deciziei, iar în prezent nu e nimic sigur pentru sezonul următor. Este o asociere a vechilor mei prieteni din Craiova cu Mitică Dragomir, iar aceştia au devenit duşmănoşi. Nu ştiu cum a ajuns şi Mircea Sandu printre ei. Astea sunt demersuri pentru a-mi lua echipa. Jucătorii Craiovei nu au cum să devină liberi de contract. Ei au trăit un moment de fericire pentru că au spus că au dat lovitura. Nu este aşa, pentru că ei sunt sub contract cu Universitatea şi nimeni nu are cum să-i declare liberi. Contractul este unul civil, nu de fotbalist. Cam toţi jucătorii importanţi au cam făcut pact cu duşmanii. Ei cred că nu mai au nici o obligaţie, dar într-o săptămână – două se vor întoarce cu coada între picioare. Ei nu pot evolua la altă echipă decât la Universitatea Craiova“, a spus vineri Adrian Mititelu la Sport.ro. Însă, la câteva ore de la declaraţiile lui Mititelu, LPF a înregistrat contractele jucătorilor Mihai Dina, Silviu Lung Jr. şi Alexadru Ologu cu noile cluburi, primul urmând să meargă la Mioveni, iar ceilalţi doi la Astra. Aceştia, ca şi Mihai Costea, vor avea drept de joc din etapa a doua a Ligii I.

Transferul lui Mihai Costea, ţeapa anului

Steaua a înregistrat vineri la LPF contractele jucătorilor Stefan Nikolic şi Mihai Costea. Ex-timişoreanul a venit sub formă de împrumut, iar Mihai Costea a fost înregistrat drept „liber de contract“. Pentru că Universitatea Craiova a fost dezafiliată temporar, LPF nu poate recunoaşte transferul, deşi Gigi Becali a plătit 1,4 milioane de euro pentru a-l aduce pe „Nilă“ în Ghencea. Totuşi, Becali se poate declara mulţumit pentru că a devenit proprietar sută la sută asupra jucătorului şi nu doar pe 50 la sută, aşa cum fusese înţelegerea cu Mititelu. În plus, patronul Stelei a recunoscut că putea să fie şi mai rău, adică să se anuleze transferul şi să piardă şi o parte din sumă. În acest moment, Gigi Becali ar putea să-şi recupereze banii daţi pe Mihai Costea, primind ajutor de la cine se aştepta mai puţin. Aflat la cuţite cu investitorul din Pipera, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, crede că Becali va avea câştig de cauză în instanţă. „Steaua s-a păcălit în cazul lui Mihai Costea. Mititelu l-a păcălit pe Becali, însă dacă îl dă în judecată va recupera banii. Mititelu i-a dat un cont fals. El trebuia să dea contul ANAF-ului. Banii ar fi trebuit să intre în contul datoriei. El i-a luat şi, chiar dacă au intrat în contul clubului, nu au ajuns la ANAF. A luat banii de la Ligă pentru salarii şi nu i-a dat. Sunt două cazuri în care merită să fie arestat“, a spus Dragomir la GSP TV. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII