Acasă Sport Messi vrea să joace pe „Naţional Arena“

Messi vrea să joace pe „Naţional Arena“

„Pumele“ par să se fi răzgândit în privinţa amicalului cu România de pe 10 august, mai mulţi reprezentanţi ai Argentinei anunţând că îşi doresc să fie prezenţi la Bucureşti, la inaugurarea noului stadion naţional

Uite Argentina, nu e Argentina, uite din nou Argentina, aşa s-ar rezuma „afacerea“ încheiată de FRF şi AFA, în urmă cu câteva luni, în care se viza un amical între România şi Argentina, programat pe 10 august, la inaugurarea „Naţional Arena“. Scos din calcul la începutul săptămânii, jocul ar putea totuşi să se dispute, deoarece argentinienii au cântărit la „rece“ şi nu prea îşi mai doresc să rupă înţelegerea, fiind conştienţi că ar fi „arşi“ la buzunar. În plus, oficialii sud-americani sunt îndemnaţi de jucători să-şi respecte contractul cu România. „Trebuie să mergem pentru a apăra prestigiul echipei şi al ţării. Trebuie să respectăm contractul semnat. Sunt 50.000 de persoane care au cumpărat bilete şi care vor să ne vadă. În ciuda faptului că sunt în vacanţă, dacă voi fi convocat, voi merge. Sunt la dispoziţia naţionalei“, a declarat pentru cotidianul
Clarin vedeta Argentinei, Lionel Messi, aflat în vacanţă în oraşul său natal, Rosario.
La scurt timp după declaraţia starului argentinian, selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat că îşi doreşte mult să întâlnească „pumele“ pe 10 august. „Lucrurile ar intra în normalitate dacă această partidă ar avea loc. Nu ar fi nimic ieşit din comun. Pentru mine personal şi pentru echipa naţională, dar şi pentru suporterii români, e foarte important ca această partidă să se dispute, aşa cum am mai spus-o în mai multe rânduri“, a spus Piţi, care convocase deja nouă stranieri pentru amicalul cu reprezentativa Argentinei: Cristian Săpunaru (FC Porto), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Ştefan Radu (Lazio Roma), Dorin Goian (Glasgow Rangers), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Răzvan Cociş (FK Rostov), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Adrian Mutu (AC Cesena) şi Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev).

Lupescu şi Mircea Sandu, în aşteptare

Cu un „ochi“ în Argentina şi cu unul după posibilii înlocuitori pentru amicalul ce ar inaugura „Naţional Arena“, directorul FRF, Ionuţ Lupescu, s-a arătat optimist în privinţa unei întâlniri cu Messi, Higuain sau Tevez. „Sunt şanse să se dispute amicalul. În Argentina e un mic haos din cauza rezultatelor de la Copa America. Nu au un selecţioner, jucătorii sunt criticaţi de presă, fanii sunt şi ei supăraţi, de aceea nu vor să mai joace cu noi. Sunt negocieri pentru un antrenor nou, iar luni sau marţi cred că va fi prezentat noul selecţioner. Există şanse să se joace până la urmă amicalul cu România, antrenorul care vine va dori cu siguranţă să aibă un meci pe 10 august“, a spus directorul FRF, Ionuţ Lupescu, la GSP TV.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a întărit şi el ideea disputării amicalului cu „pumele“. „Urmează să se ia o decizie! Nu am primit încă nimic oficial de la federaţia argentiniană, dar fierb apele şi probabil că vor reveni asupra deciziei de a renunţa la meci. Lucrurile sunt ceva mai complicate la ei, pentru că preşedintele are mai mult o funcţie onorifică şi au organisme care decid astfel de lucruri. În plus, nu mai au nici selecţioner. Nu am primit încă nimic oficial nici despre Messi. Ştiu însă că s-a discutat cu tatăl lui şi că ar urma să aibă loc o conferinţă de presă în care să se decidă tot. Noi aşteptăm în continuare. E foarte important că Messi şi-a arătat disponibilitatea de a veni în România. Atât noi, cât şi primăria am depus eforturi foarte mari pentru organizarea acestei partide şi ar fi foarte important şi pentru suporterii echipei naţionale“, a declarat Sandu pentru Mediafax.

Peru, posibilă adversară a tricolorilor

Reprezentativa de fotbal a României ar putea juca totuşi un meci amical, pe 10 august, chiar dacă nu vine Argentina, întrucât selecţionata statului Peru, ocupanta poziţiei a treia la Copa America, s-a arătat interesată de propunerea FRF. „O reuniune între şefii federaţiei şi selecţionerul Sergio Markarian urmează să aibă loc pentru a se decide dacă această propunere este acceptată. Deşi se vorbeşte de o sumă mare, totuşi se vor analiza şi alte aspecte, precum prezenţa jucătorilor importanţi, aceasta depinzând de angajamentele lor la cluburi“, a scris ieri publicaţia peruană Libero.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version