10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu, fără meci şi cu banii daţi

Mircea Sandu, fără meci şi cu banii daţi

Argentina a anunţat că nu vine să joace cu România la inaugurarea „Naţional Arena“, iar „Naşu’“, deşi nu crede că sud-americanii ne zic pas, dă din colţ în colţ să înlocuiască „pumele“ cu adversari de acelaşi calibru

Mult trâmbiţatul amical cu Argentina, de pe 10 august, care urma să celebreze inaugurarea „Naţional Arena“, nu va mai avea loc, sud-americanii ignorând contractul cu România, pe motiv că selecţionerul Sergio Batista a fost demis, iar vedetele „pumelor“ au luat o scurtă vacanţă, apoi vor începe pregătirile cu echipele de club. „Acest meci cu Argentina a fost stabilit din octombrie 2010, cu agenţia împuternicită a federaţiei argentiniene (Worldeleven – n.r.). Are clauze foarte clare, prezenţa celei mai bune echipe: Messi, Tevez, Higuain, Mascherano. Efortul este uriaş din partea noastră, emoţiile suporterilor, de asemenea. Două din cele trei rate ale contractului de peste 900.000 de euro au fost deja plătite. După primele reacţii din presă, de pe 21 iulie, m-am adresat lui Julio Grondona, preşedintele federaţiei argentiniene, în care i-am solicitat să intervină la cluburi, apoi şi companiei. Azi (ieri – n.r.) m-am adresat din nou lui Julio Grondona, după ce am văzut un mic comunicat. Nici nu ştiu dacă să ţin cont de el. M-am adresat lui Grondona cu o scrisoare în care îi cer expres să participe naţionala Argentinei cu minimum patru vedete. Am încheiat spunându-i că mă voi adresa FIFA pentru daune substanţiale. 2.000.000 de euro despăgubiri? Mai puneţi“, a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu, în cadrul unei conferinţe susţinute la „Casa Fotbalului“.

Ne rugăm de portughezi, dar se opun luxemburghezii

Mircea Sandu a explicat că nu s-a renunţat la ideea unui amical pe 10 august, menţionând că a început demersurile pentru un joc contra Portugaliei, dar nu exclude ca inaugurarea „Naţional Arena“ să aibă loc în disputa cu Franţa, din preliminariile CE 2012. „Din Europa, doar Andorra nu are meci pe 10 august. Cu Uruguay, avem deja un amical în februarie 2012, înainte ca ei să devină campionii Americii. Am solicitat Portugaliei să vină în România, în loc să meargă în Luxemburg, dacă se oficializează refuzul Argentinei. Vom plăti o sumă de bani către Luxemburg, ca să rezolvăm problema. Un amical cu Portugalia ar fi mai ieftin. Dacă nu, vom inaugura stadionul în meciul cu Franţa din preliminarii, pe 6 septembrie. Ca echipă, Franţa e mai completă decât Argentina. Programul echipei naţionale rămâne fix, chit că se joacă un amical sau nu“, a declarat Sandu. „Cei care au luat deja bilete cu Argentina trebuie să ştie că acestea vor fi valabile şi cu Franţa. Cine nu mai vrea returnează biletul şi se dau înapoi banii, cu tot cu comisioane“, a mai afirmat Mircea Sandu, punctând că „până la inaugurare, nici un club din Liga I nu va evolua pe Naţional Arena“.
La scurt timp după declaraţia lui Mircea Sandu, şeful departamentului internaţional al Federaţiei din Luxemburg, Erny Decker, a spus, pentru gsp.ro, că nu se pune problema ca reprezentativa ţării sale să renunţe la partida amicală cu Portugalia, de pe 10 august. „Avem programat un meci amical pe 10 august, în Portugalia, contra primei reprezentative a lusitanilor. Este exclus să renunţăm la acest meci. Nu se pune problema de aşa ceva, indiferent de suma de bani oferită“, a spus Decker.

FRF, amendată de UEFA

UEFA a amendat FRF cu 13.200 de lire sterline după ce la meciul România – Bosnia, scor 3-0, din 3 iunie, din preliminariile Euro 2012, fanii au afişat un banner de sprijin pentru fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici. Suporterii români prezenţi la tribuna a II-a a stadionului au afişat pe un gard un banner cu mesajul „Free Mladici“, iar înainte de startul partidei un oficial bosniac şi observatorul UEFA au cerut ca acesta să fie dat jos. Regulile UEFA interzic orice demonstraţie politică la meciurile desfăşurate sub egida forului. UEFA a amendat şi federaţia din Bosnia cu aceeaşi sumă, deoarece fanii au rupt scaune şi au aruncat cu ele în teren.
Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, acuzat de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii, este judecat de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie de la Haga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII