10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlina Dumitru şi Andreea Chiţu, bronz în Brazilia

Alina Dumitru şi Andreea Chiţu, bronz în Brazilia

Campioana olimpică la categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru, a câştigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale Militare, care se desfăşoară la Rio de Janeiro (Brazilia), informează Mediafax. Judoka română a evoluat în grupa a doua, învingând-o în prima luptă pe poloneza Kinga Kubicka, dar cedând apoi în faţa sud-coreencei Sol Mi Kim. Ocupând locul doi în grupă, Alina Dumitru a luptat cu sportiva clasată pe acelaşi loc în grupa întâi, Diana Ortiz (Venezuela), pe care a învins-o, cucerind astfel medalia de bronz a categoriei 48 kg. La categoria 52 kg, Andreea Chiţu a cucerit medalia de bronz, aducând astfel a doua medalie României la Jocurile Mondiale Militare, de la Rio de Janeiro (Brazilia. Andreea a debutat cu o victorie în faţa Mariei Muller (Luxemburg), după care a cedat în faţa sud-coreencei Kum Ae An. În lupta decisivă pentru medalia de bronz, sportiva antrenată de Florin Berceanu a obţinut victoria în faţa chinezoaicei Shanshan Luo.
Tot miercuri noapte, atleta Mihaela Botezan nu a încheiat cursa de 10.000 de metri, probă care a fost câştigată de deţinătoarea recordului competiţiei, Dori Changeiywo (Kenya), cu timpul de 33 de minute, 38 de secunde şi 93 de sutimi. Botezan are programată şi participarea la cursa de 5.000 de metri. La Jocurile Mondiale Militare, România mai este reprezentată de şase spadasini (trei fete şi trei băieţi).
În clasamentul pe medalii, România ocupă locul 29, cu două medalii, pe prima poziţie aflându-se China, cu 52 de medalii. Jocurile Mondiale Militare se vor încheia duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS