5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAna Maria Brânză, bronz la Sheffield

Ana Maria Brânză, bronz la Sheffield

Spadasina română Ana Maria Brânză, vicecampioană olimpică la Beijing, a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Sheffield (Anglia), după ce a fost învinsă cu 15-10 în semifinale de Britta Heidemann (Germania), adversara din finala olimpică, informează Agerpres. În sferturi, Brânză a trecut cu 15-14 de italianca Bianca Del Carretto, iar Heidemann a dispus cu 10-9 de poloneza Malgorzata Stroka. Ana Maria câştigase în turul secund la Iana Şemiakina (Ucraina), cu 15-12, iar în optimi s-a impus în disputa cu franţuzoaica Sarah Daninthe, cu 15-10. Medalia de aur a revenit elveţiencei Tiffany Geroudet, care a câştigat cu 10-9 în finala cu Heidemann. Italianca Nathalie Moellhausen (13-15 cu Geroudet, în semifinale) a cucerit şi ea o medalie de bronz.
Anca Măroiu a terminat pe locul 15, fiind învinsă în optimi de Tiffany Geroudet, cu 15-7. Loredana Iordăchioiu a încheiat pe locul 31, iar Simona Alexandru pe 43.
În concursul individual la sabie masculin, Florin Zalomir a fost sportivul român care a ajuns cel mai departe, disputând sferturile de finală, unde a fost eliminat de francezul Apithy (13-15). Alţi doi sportivi români au atins pragul optimilor, fiind vorba despre Rareş Dumitrescu (eliminat de Zalomir) şi Tiberiu Dolniceanu (depăşit de italianul Montano, cu 15-12). Cosmin Hânceanu a fost învins încă din primul tur al tabloului de 64.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS