13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRenovare cu scandal

Renovare cu scandal

Modernizarea cantonamentului din Lunca Jiului a stârnit scandal în Bănie, Adrian Mititelu fiind ameninţat cu un nou proces din partea DJST Dolj, proprietara bazei sportive

Natalia Andrei, directorul DJST Dolj, ameninţă că dă în judecată clubul Universitatea pentru că renovează cantonamentul din Lunca Jiului fără acordul proprietarului. „Clubul Universitatea Craiova a făcut o solicitare către noi pentru a aproba demararea lucrărilor de renovare la cantonament, dar nu am fost de acord având în vedere că suntem în conflict. Cu toate acestea, au început lucrările fără a le păsa de poziţia noastră. Cei de la Universitatea stau ilegal acolo, neavând nici un fel de contract în acest sens. Practic, lucrările se fac ilegal. Mă îndoiesc să aibă aprobare şi avize de la cei ce se ocupă cu siguranţa în construcţii, de la primărie, dacă se umblă la structura de rezistenţă. Nouă, celor de la DJST, nu ni s-a permis să intrăm în cantonament, deşi avem bunuri pe inventar, mobilier, aparate de aer condiţionat, televizoare, maşină de spălat, mochete. Am înţeles că o parte din calorifere au fost duse la fier vechi, aparatele de aer condiţionat au fost duse nu ştiu unde. Nu ştim ce au făcut cu bunurile. Noi am trimis o nouă adresă prin care am înştiinţat clubul că nu suntem de acord cu modificările pe care le fac şi am avertizat că, în cazul în care au demarat lucrările, ne vom adresa organelor în drept, inclusiv instanţei“, a spus Natalia Andrei, directorul DJST Dolj.

Termopane şi rigips pentru juveţi

De cealaltă parte, patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, consideră că DJST Dolj era obligată să-şi dea acordul pentru renovarea cantonamentului şi recunoaşte că a dus caloriferele la fier vechi. „Universitatea Craiova foloseşte cantonamentul din Lunca Jiului legal, în baza unei hotărâri de guvern din anul 1991. Am cerut avizul DJST Dolj, dar m-au refuzat, deşi erau obligaţi să mi-l dea. Să mă dea în judecată! La câte am eu pe cap, numai la asta nu-mi stă gândul acum. Este necesară modernizarea cantonamentului pentru ca echipa să poată sta acolo. Punem tâmplărie de aluminiu, gips-carton pe pereţi, schimbăm instalaţiile sanitare şi altele. Toate acestea mă costă 300.000 de euro şi nu e nevoie de autorizaţii speciale. Lucrările vor fi finalizate până pe 15 ianuarie 2012. În august începem şi refacerea gazonului la terenul de la cantonament. Ce să caute DJST în cantonament? Nu pot ei să întrebe de televizoare, pentru că noi avem plasme acum, nu televizoare alb-negru şi pe lămpi, ce aveau ei pe vremuri! Aerele condiţionate le-a pus Dinel Staicu, nu Natalia Andrei. Iar mobilierul, vechiturile alea de 40 de ani, nu mai ştiu unde sunt, pentru că eu când am venit la Universitatea am găsit mobilierul schimbat tot de Staicu. Am pus calorifere noi, moderne, iar caloriferele alea vechi de fontă şi conductele ruginite şi sparte care curgeau le-am dus la fier vechi. Ce să mai fac eu cu ele?“, a precizat Mititelu pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII