10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndreea Ninulescu şi Pepita, pe podium la Cupa României

Andreea Ninulescu şi Pepita, pe podium la Cupa României

Craioveanca Andreea Ninulescu, de 13 ani, este o tânără pasionată de călărie, care nu s-a mulţumit să practice acest sport doar pentru recreere, ci participă în competiţii oficiale.
Andreea, elevă a Colegiului Naţional „Carol I“ din Bănie, a participat recent la Sibiu la Cupa României, unde, împreună cu iapa Pepita, s-a clasat pe un meritoriu loc doi în proba de obstacole dedicată copiilor. Tânăra călăreaţă concurează pentru echipa Equitim Craiova, prima echipă privată de călărie din Oltenia, înfiinţată acum patru ani, şi este pregătită de cunoscutul Ovidiu Podaru, care timp de 35 de ani a fost antrenor la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova şi a prins competiţii organizate la Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“.
Despre rezultatele noii sale eleve, antrenorul Podaru a menţionat: „Andreea a participat la Cupa României, al doilea concurs ca importanţă din calendarul competiţional. Au fost 40 de sportivi de probă şi au fost şi probe mai grele. Am crezut că se va pierde, dar a fost tenace şi a obţinut locul doi. Este al treilea concurs al ei. În precedentele două, unul în luna iunie, la Târgu Mureş, Cupa «1 Iunie», şi altul anul trecut, la debut, a obţinut tot locul doi. Iubeşte caii şi sperăm la clasări pe podium şi la concursurile la care va mai participa până la finala din toamnă. Următorul concurs la care vom merge va avea loc pe 5 august, la Slobozia“. Ovidiu Podaru mai este ajutat la şcoala de călărie Equitim de la Robăneşti de doi instructori, Cătălin Bâldea, fostul său elev, care mai concurează, şi Daniel Ancuţa. Clubul are 14 cai, dintre care trei pentru competiţii şi restul de recreere. Andreea Ninulescu şi Cătălin Bâldea nu participă la foarte multe competiţii, din cauza costurilor ridicate: „Din lipsa banilor se ţin concursurile pe zone geografice, dar cum noi suntem singurii din Oltenia trebuie să mergem la competiţii din alte oraşe. Deocamdată, nu putem deplasa la concurs decât doi cai, pentru că aşa avem maşina, de două locuri. Cazarea unuia este minimum 50 de lei pe noapte şi, în plus, trebuie să plătim taxe de participare şi la competiţii, şi la federaţie“, a mai spus Podaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS